Skip to main content

1-op-1 met Mike

Individuele coaching

Wil jij eindelijk écht van je paniekaanvallen afkomen?

Heb je al veel geprobeerd, maar heb je nog steeds last van paniekaanvallen of een continu onrustig gevoel? Heb je al (te) vaak je huisarts bezocht en therapie gevolgd? Misschien ook medicijnen geprobeerd? Ik begrijp het. Je bent niet de enige. Je hebt last van een of meer van deze dingen: angst voor de angst, hartkloppingen, licht in het hoofd, bang om flauw te vallen, bang dat je doodgaat, gek wordt, of de controle verliest, derealisatie, depersonalisatie, hypochondrie, agorafobie en wellicht nog andere dingen. Waarschijnlijk zit je nu op het punt dat je weet dat je niet bang hoeft te zijn, maar toch kun je de angst niet loslaten en in bepaalde situaties wordt je nog heel angstig of krijg je een paniekaanval.

Dat is een van de meest frustrerende dingen die cliënten mij vertellen en waar ik vroeger zelf mee zat. Zeker wanneer je een gedreven, intelligent persoon bent lijkt het onbegrijpelijk. Vanuit je gedrevenheid heb je daarom waarschijnlijk al van alles geprobeerd: ademhalingsoefeningen, afleiding, medicijnen (antidepressiva of benzodiazepinen), meditatie, EMDR, EFT, hypnose of meer. Het hielp je niet of weinig. Met als gevolg – wat totaal niet klopt – dat je vast een keer gedacht hebt dat er misschien echt iets mis met je is.

Ik ken het verhaal. Ik ben er vroeger zelf doorheen gegaan. Het is mijn werk om precies mensen zoals jij te helpen. Op een down to earth manier.

Ik ben Mike Hoffmeister, oprichter van paniekaanvalvrij.nl en gecertificeerd coach en trainer in Neuro-Linguïstisch Programmeren, ofwel NLP. Ik help gedreven, intelligente mensen met extreme angsten en paniekaanvallen die nergens meer verder komen. Ik leer ze om dit echt te overwinnen, zodat ze alle dingen kunnen doen die ze graag willen, met een succesrate van 90-95%.

Tussen 2007 en 2009 had ik paniekaanvallen, toen ik wiskunde studeerde aan de universiteit van Nijmegen. Ik was bang dat ik doodging, gek werd, mezelf iets aan zou doen, anderen iets aan zou doen, ik had last van hypochondrie, allerlei fysieke sensaties, sociale angst, derealisatie, depersonalisatie en ik was depressief. Ik voelde me verloren. Ik was bang dat ik gek was en durfde daarom voor lange tijd niet naar een psycholoog. Mijn sociaal leven leidde er erg onder. Ik schaamde me en had het aan niemand verteld. Daardoor had ik overal een masker op en voeld ik me eenzaam en letterlijk waardeloos. Op een zeker moment besloot ik toch naar een studentenpsycholoog te gaan en een klein beetje te vertellen. De therapeute zei direct dat ik paniekaanvallen had. Dat was een hele opluchting, want ik was dus niet gek. Maar toen ik ging Googlen naar oplossingen, vertelden bijna alle websites dat mijn brein kapot was, dat ik er nooit meer vanaf zou komen en dat ik het alleen met lange therapie en medicijnen kon verminderen.

Daar geloofde ik helemaal niks van. Ik vertrouwde erop dat er alleen iets mis wat met mijn denken. Ik durfde wederom niet meer naar psychologen te gaan.

In mijn eentje ging ik van heel goed, naar weer heel slecht. Je kent het wel. Na een tijd had ik toch een doorbraak. Ik had een paniekaanval uitgedaagd in plaats van proberen te onderdrukken. Daardoor ervoer ik voor het eerst dat het niet gevaarlijk was. Het was een gigiantische overwinning, hoewel ik nog steeds dagelijks bang was. Rond die tijd leerde ik zelfontwikkeling kennen en kwam ik uit bij NLP. Dit was alles wat ik zocht en ik besloot naar een training te gaan in Londen, bij een van de originele ontwikkelaars. Ik leerde daar controle te krijgen over mijn innerlijke wereld, mijn gedachten, verbeelding en emoties. Ik was verkocht. Eindelijk had ik iets concreets gevonden dat werkte en waar ze niet zeiden dat ik er voor de rest van mijn leven last van zou hebben. Ik bleef me verdiepen in verschillende delen van zelfontwikkeling en ik werd gecertificeerd trainer en coach in NLP.

Het was een lange reis voordat ik echt het gevoel had dat ik weer een leuk leven had. Het lag dan ook niet hapklaar voor mijn voeten, ook bij de zelfontwikkelingstrainingen niet. Ik moest zelf de puzzelstukjes bij elkaar zoeken. Maar toen ik het eenmaal duidelijk had, kon ik niet begrijpen waarom dit niet direct online te vinden was. Want het waren helemaal niet gigantisch ingewikkelde ideeën. Juist het tegenovergestelde, het is vrij simpel als je eenmaal weet hoe het werkt. Ik was boos op de maatschappij, gefrusteerd met alle onzin die er te vinden was en ik was verontwaardigd. In deze tijd zou dit toch niet meer hoeven. Een van de fundamentele principes uit elke fatsoenlijke stroming in zelfontwikkeling is dat je zelf verantwoordelijkheid neemt. Ik besloot om het dan maar zelf te doen. In 2013 startte ik mijn bedrijf en begon te coachen, zodat mensen zoals jij, die de wil en hoop hebben, direct de juiste informatie kunnen vinden.

Sinds 2016 doe ik dit fulltime. In die tijd heb ik mensen gecoacht vanuit alle hoeken van de samenleving. Velen uit het bedrijfsleven, maar ook studenten, brandweermannen, rechters, ondernemers, psychologen en artsen. Van mensen die er pas een paar maanden last van hebben, tot 20 jaar of langer. Mijn cliënten krijgen duidelijkheid over wat er bij ze speelt. Ze leren hoe daarmee om te gaan en het op te lossen. Ze kunnen weer aan het werk. Ze zijn er weer voor familie en vrienden. Ze zijn er weer voor zichzelf. Ze krijgen hun leven weer terug.

Coaching voor paniekaanvallen overwinnen

Het coachingspakket is erop gericht om je te leren wat er echt aan de hand is, hoe je dat oplost en dat je de vaardigheden leert die daarbij nodig zijn. Meestal kost dit tien sessies van een uur. In sommige gevallen doe ik zes sessies, wanneer ik merk dat iemand minder nodig heeft. Het verschil hiertussen is meestal hoe lang je er al last van hebt. Binnen zes sessies leer je alle informatie, alle stappen en de werking, zodat je de juiste kennis en vaardigheden hebt. Ook heb je hier inmiddels successen meegemaakt, zoals ervaren dat je niet angstig werd of geen paniekaanval had in een situatie waar dat eerst wel zo was.

Wanneer mensen echt de tien sessies nodig hebben, komen mijn cliënten na deze zes sessies erachter dat angst opeens in nieuwe situaties op komt zetten, of zelfs dat het erger wordt. Dit is helemaal geen slecht teken, maar duidt erop dat hetgeen waar het eigenlijk om gaat nog niet duidelijk is. Dat is heel normaal en juist een goed inzicht. De sessies daarna gaan daarom dieper in op jouw persoonlijke situaties en daarmee kom je erachter dat dit met meer dan alleen angst te maken heeft. Dit klinkt misschien zwaar, maar dit zijn juist hele fijne doorbraakmomenten. Hier begint alles te klikken en merk je dat je de controle weer terugkrijgt. Het zijn daarom sessies waar je ook de hoogtepunten meemaakt.

Samengevat:

 • tien sessies van een uur. Dit is in de meeste gevallen ruim voldoende.
 • Aan het begin elke week een sessie, daarna met meer tijd ertussen.
 • Alle sessies zijn online, via laptop, tablet of smartphone (iedereen kan dit).

Ter ondersteuning van de momenten dat we geen contact hebben, zijn er twee extra delen aan dit traject die je nergens anders vindt.

De online videotraining de volledige methode. Deze training krijg je er gratis bij, levenslang. Hierin leg ik stap voor stap uit hoe paniekaanvallen werken en hoe je er vanaf komt. Dit is naslagwerk voor als je iets nog een keer wil terugzien. Daarnaast vraag ik je soms om voor een sessie een paar video’s te kijken, zodat we het tijdens de sessie over jou kunnen hebben.

Vrijblijvend is er elke tweede en vierde dinsdag van de maand een online support call. Hiernaartoe komen cliënten, ex-cliënten en mensen die alleen de videotraining doen. Alleen ik ben te zien en te horen. Mensen kunnen vragen stellen of hun successen delen. Heeft iemand een vraag, dan kun je die via microfoon stellen. Hier heb je een jaar lang toegang tot, zodat je ook na coaching vragen kan blijven stellen. De groepssessies hebben een extra nut. Door verhalen van anderen te horen, merk je dat je niet de enige bent en dat werkt rustgevend. Daarnaast is het inspirerend om van anderen te horen hoe zij vooruitgaan en werkt het geruststellend dat er ook altijd mensen zijn die het moeilijker hebben dan jij. Flauw voor hen, maar het betekent ook dat jouw verhaal hen eventueel weer kan inspireren.

Aanpak coaching

Hier is een samenvatting van waar we op focussen tijdens coaching.

Extreme helderheid

Ik zoek met je uit wat er precies binnen in je hoofd gebeurt. Het is klaar met onduidelijkheid en verwarring. Dit is veel simpeler dan je denkt. Juist deze simpliciteit vinden maakt het zo krachtig. Mede dankzij mijn persoonlijke ervaring is dit mijn grote kracht. We gaan niet graven in het verleden, maar blijven in het nu.

Strategie

Helderheid is fijn, maar het zegt nog niet hoe je dit oplost. Ik leer je de strategie om angst en paniek te overwinnen. Dit is vanuit mijn eigen visie en sluit prima aan bij de wereldexperts van dit moment. De oplossing is al lang bekend, je moet deze alleen weten te vinden. Ik heb de beste wetenschappers, coaches en trainers zoals ik bestudeerd en je leert hoe wij dit aanpakken.

Vaardigheid

Tot nu toe waren we bezig met kennis. Hier leer je de vaardigheden om de strategie ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Je leert verschillende tools die je helpen om angst weer tot een normale emotie te maken en je gedachten op orde te krijgen. Daarnaast leer ik je een techniek zodat je je brein programmeert om te weten wat te doen wanneer je een paniekaanval voelt opkomen. Het gaat hier om resultaat bereiken en vertrouwen ontwikkelen.

Externe factoren

Over het algemeen zijn we met coaching bezig om je interne factoren op orde te krijgen. Echter komt het regelmatig voor dat externe factoren, zoals drukke agenda’s, werk, familie of vrienden het moeilijk kunnen maken. Ook hier luister ik naar. Aan jezelf denken, je behoeften vervullen en jezelf hiervoor de ruimte geven zijn essentiële elementen van paniekaanvallen overwinnen.

Mindset upgraden

Deze vind ik de belangrijkste. Werken jouw mindsets voor je of tegen je? Ik wil weten hoe je denkt over jezelf, angst, emoties, het leven, anderen, je verantwoordelijkheden etc. Vaak denken we op manieren die ons niet helpen en bovendien onwaar zijn. Door dit aan te passen krijg je meer vrijheid en controle over jezelf en je leven. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik je al op een paar negatieve mindsets wijzen en uitleggen waarom die belangrijk zijn.

Waarom ik meer dan 90% succes heb

 • Ik heb het zelf overwonnen en heb sinds 2009 geen paniekaanval meer gehad, ik weet hoe het werkt.
 • Ik heb bijna alle ‘symptomen’ gehad en kan me daarom enorm goed inleven in anderen.
 • Ik doe niet aan vage verhalen, graven in het verleden of dingen onbegrijpelijk uitleggen, ik doe alleen aan duidelijkheid.
 • Ik heb de wereldexperts bestudeerd en doe wat zij doen, op mijn manier.
 • Ik ben geen afstandelijke expert, maar een toegankelijk mens. Ik vertel gerust over mijn ervaringen, overwinningen en zeker ook tekortkomingen. Deze echtheid, heb ik gemerkt, schept een band, en geeft je het gevoel dat je een normaal mens bent. Zo kun jij mij beter begrijpen en ik jou.

Wat mij het meest opvalt tijdens kennismakingsgesprekken is dat mensen vaak geen flauw idee hebben hoe je dit probleem oplost. Ook als ze bij artsen, psychologen en psychiaters geweest zijn. Dat komt omdat een beduidend aantal hulpverleners simpelweg niet de protocollen volgen. Deze incompetentie komt helaas nog erg vaak voor en er is meestal geen enkele manier om van tevoren te weten hoe het zit. Meestal kun je het na een tijdje wel aanvoelen, je hebt dit hoogstwaarschijnlijk meegemaakt. Het is jammer, de methode die werkt is al decennia bekend, maar mensen passen het gewoon niet toe.

Natuurlijk ligt het niet altijd aan de therapeut. Ook ik heb geen 100% succes. Bijna altijd ligt het er dan aan dat iemand maar half gemotiveerd is, de opdrachten niet uitvoert, of dat er eigenlijk nog veel meer aan de hand is dan paniekaanvallen. Deze mensen maken ook nooit het traject af. Vandaar dat ik zoveel mogelijk werk met gedreven mensen.

Een andere reden waarom het mij zo vaak lukt is dankzij mijn combinatie aan vaardigheden. Ik heb een wiskunde master in de richting van logica. Daarnaast ben ik NLP trainer, waar je heel precies leert te communiceren. Bovendien heb ik veel ervaring met theater, emotionele ontwikkeling en spiritualiteit. Hierdoor ben ik erg sterk in dingen precies maken, ingewikkelde concepten begrijpelijk overbrengen, mensen aanvoelen, de vinger op de juiste plek leggen en kunnen lachen om de manieren waarop we het onszelf soms zo moeilijk maken. Maak maar eens een afspraak met me, dan zal je het merken 🙂

Ondersteunende extra’s

 • Opnamen van de sessies – zodat je alles dat zo goed werkte voor altijd bij je hebt.
 • Een jaar lang gratis toegang tot al mijn online groepscoachingsprogramma’s – waaronder elke dinsdagavond een groepssessie ‘Krachtig Door Paniek’.
 • Levenslang toegang tot mijn videotraining ‘Krachtig Door Paniek’ – hier leg ik alles stap voor stap uit.
 • Twee ’emergency calls’ van 30 minuten – je krijgt mijn persoonlijk nummer, heb je zoiets van “ik wil NU Mike bellen!’ dan mag je mij bellen. Heb ik tijd ga ik direct met je aan de slag. Heb ik geen tijd, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.
 • Daarnaast mag je mij tijdens het hele traject appen en emailen – ik ben er om je te helpen.

Prijs

Het hele pakket

 • Het hele pakket van tien sessies: €3000,
 • óf drie maandelijkse termijnen van €1100.

Half pakket

Verkort traject van zes sessies: €2000. De eerste helft is meer intensief voor mij, waardoor ik hier relatief meer voor vraag.

Losse sessies

Een losse sessie van een uur: €350

Dit is voor veel mensen een hoop geld. Ik weet het. Wat voor prijs zet jij op je leven terugkrijgen? Vaak zeggen mensen dat het wel €10.000 waard is en dat is ook zo. Als je de kennis en vaardigheden die ik heb, zelf zou moeten leren, dan kost dat je 15 jaar. Wanneer je nadenkt over wat je er allemaal voor terugkrijgt, is het eigenlijk goedkoop.

Investeren in jezelf bevat een belangrijke boodschap: “ik ben het waard.”

Mijn belofte aan jou

Ik kan je niets garanderen, maar wel dit beloven. Wanneer jij gemotiveerd bent, wil leren, wil groeien, wil ontwikkelen en er alles aan wil doen, dan ben jij de ideale cliënt. In dat geval is vrijwel iedereen meer dan tevreden met het resultaat. Mocht het nou toch om een of andere reden niet genoeg zijn dan weet je dat binnen drie sessies. Het is dan helemaal prima om het coachingstraject te stoppen. Je krijgt dan het geld terug van de niet gevolgde sessies.

Voordat je begint: een gratis kennismakingsgesprek

Voordat je start met coaching is het slim om elkaar te spreken tijdens het gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zoek ik met je uit wat jouw situatie is, wat je graag wilt, wat je tegenhoudt om dit te bereiken en tenslotte hoe ik dit met je zou oplossen. Je zal dan ook merken wat ik voor je kan betekenen. Hieronder plan je jouw gesprek in. Ga ervoor! Dus heb je interesse? Klik hieronder op de knop en plan direct online jouw kennismakingsgesprek.

Plan je gratis kennismaking

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.