1-op-1 met Mike

Individuele coaching

Je paniekaanvallen overwinnen met iemand die je echt begrijpt?

Heb je al van alles geprobeerd om je paniekaanvallen, angsten en/of een aanhoudend gevoel van onrust te verminderen, maar is het nog steeds niet gelukt? Ik begrijp hoe frustrerend dat kan zijn. Je bent niet de enige. Je ervaart waarschijnlijk één of meer van deze ervaringen: angst voor de angst, hartkloppingen, licht in het hoofd, bang om flauw te vallen, bang dat je doodgaat, gek wordt, of de controle verliest, derealisatie, depersonalisatie, hypochondrie en agorafobie, en wellicht nog meer.

Rationeel weet je dat je niet bang hoeft te zijn, maar toch ben je het. Dit is één van de meest frustrerende dingen die cliënten mij vertellen en ik begrijp het volledig, want ik worstelde er vroeger ook mee.

Ik heb Paniekaanvalvrij opgericht om mensen zoals jij te helpen. In 1-op-1 coaching werk ik met gedreven, intelligente mensen die al langere tijd kampen met angsten en paniekaanvallen en in de reguliere trajecten niet verder komen.

Kort over mij

Ik coach en train inmiddels tien jaar, in deze tijd heb ik bijna alle problemen op het gebied van angst en paniek voorbij zien komen.

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik vroeger zelf hevige paniekaanvallen ervaren, met vrijwel alle sensaties en gedachten die je kan bedenken, waaronder die hierboven genoemd zijn en nog vele anderen. Als je aan me vertelt wat je meemaakt, begrijp ik je daarom vrijwel altijd. Al die angsten heb ik inmiddels overwonnen. Ik ben niet meer beperkt door angst en heb al meer dan tien jaar geen paniekaanval meer gehad. Daar hoef ik niets meer voor te doen, want behalve in mijn werk, speelt het geen rol meer in mijn leven.

Sinds mijn eerste zelfontwikkelingstraining in 2009 ben ik mezelf blijven ontwikkelen via boeken, trainingen en coachingstrajecten op het gebied van angst, zelfontwikkeling en coaching. Ik ben daarom een coach die je kan helpen vanuit eigen ervaring, want ik heb het zelf allemaal gedaan en ik weet dat het werkt.

Met alles wat ik door de jaren heen zelf geleerd heb en met de ervaring van duizenden mensen trainen en coachen, heb ik mijn eigen methode ontwikkeld. Deze methode is in lijn met de wetenschap en is daarnaast praktisch en makkelijk te begrijpen. Mijn stijl is door jaren intensief te werken met mensen met paniekaanvallen, helder, direct en diepgaand waardoor vrijwel iedereen die bereid is om alles aan te gaan, snel grote stappen zet. Kortom, dit is een bewezen methode.

1-op-1 Coaching

Wanneer je start met een coachingstraject krijg je het beste van wat we bieden. Je werkt persoonlijk met mij om jouw paniekaanvallen en angst te doorgronden en op te lossen.

Jouw paniekaanvallen begrijpen. We gaan diep in op wat er in jou speelt dat paniekaanvallen opwekt, zodat je exact weet waardoor je paniekaanvallen hebt en wat er nodig is om te veranderen.

Oplossingen. Je krijgt oplossingen die precies afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie, gedachten en gevoelens. Dankzij de jarenlange ervaring weet ik met een goede samenwerking in vrijwel alle gevallen snel te vinden wat het probleem is en wat er nodig is om je probleem op te lossen. Je doet oefeningen, leert technieken en we werken aan je mindset.

Support. Jij bent uiteindelijk degene die het zal moeten doen. En, zoals bij elk mens, zal je het niet in één keer perfect doen. Juist de moeilijkheden en uitdagingen die je in de praktijk tegenkomt zijn essentieel om te bespreken in de sessies. De oplossingen die je hiervoor ontdekt gaan je namelijk het meest vooruit helpen en zorgen dat je angst vermindert en kan verdwijnen.

Helpt dit bij iedereen?

Ik geloof dat iedereen paniekaanvallen kan overwinnen. Wat je nodig hebt is de juiste aanpak, voldoende inzet en een capaciteit om te ontwikkelen.

Er bestaan geen garanties. Er bestaan geen garanties en niets werkt voor iedereen. De beste kok kan niet garanderen dat iedereen het lekker vindt, de beste marathonloper kan niet garanderen dat hij weer gaat winnen en de beste coach kan niet garanderen dat iemand bij hem van zijn/haar problemen afkomt. Waar je echter op kan vertrouwen is dat hoogwaardige hulp de beste hulp is.

Tevredenheid. Mijn percentage tevreden cliënten ligt rond de 90%. Uit verschillende onderzoeken naar de beste coaches en therapeuten lijkt naar voren te komen dat deze succesrate een soort maximum is. Al mijn cliënten hebben al veel geprobeerd, dus dat zij bij mij wel vooruit komen zegt veel over de kwaliteit die je krijgt.

Jij bent de grootste succesfactor. De grootste factor die bepaalt hoeveel succes je beleeft, ben je zelf. Jij bepaalt waar je in wil duiken, welke vragen je stelt en hoeveel energie je steekt in het oefenen en in de praktijk toepassen. Het is altijd mogelijk dat er een mismatch tussen ons is, maar als dat niet het geval is, leren mensen enorm veel van met mij samenwerken.

Wat maakt coaching makkelijk en leuk?

Paniekaanvallen overwinnen is voor iedereen mogelijk. Om het coachingsproces makkelijk en leuk te maken zijn er een paar dingen om rekening mee te houden:

Denksnelheid en reflectief vermogen. Ik werk het best met mensen die snel kunnen denken en goed kunnen reflecteren. Praktisch betekent dit dat je goed met hbo-denkniveau mee kan komen. Hoogbegaafdheid is ook zeer welkom.

Je ziet mij als een coach. Een coach helpt je om inzicht te krijgen en je bij te sturen en zegt niet exact wat je moet doen, dat is aan jou. Je mag me ook zien als gids, ik heb velen de weg helpen vinden, je dient wel zelf het pad te bewandelen.

Je bent bereid om alles aan te gaan. “De grot die je vreest te betreden, bevat de antwoorden die je zoekt.” Wanneer je coaching start met het idee dat je bereid bent om alles aan te gaan, maakt dat het een stuk fijner en leuker. Het is altijd oké om dingen niet makkelijk te vinden en bang te zijn, daar kom je immers voor, daar help ik je dan bij.

Met wie werk ik niet?

Als je niet bereid bent om alles aan te gaan, als je wil dat iemand anders alles voor je gaat oplossen, of als je veel medicijnen gebruikt (drie soorten of meer), dan maakt dit het proces erg lastig en raad ik je aan om ergens anders hulp te zoeken.

Details coachingspakket

Meestal doe ik met cliënten het tien sessies coachingspakket. Hiermee heeft vrijwel iedereen voldoende tijd om erachter te komen waar de paniekaanvallen door komen, wat er nodig is om ze te overwinnen en ervaar je meerdere successen tijdens het traject.

Tijdsverloop. We houden de eerste vijf-zes sessies elke week een sessie. In deze tijd leer je jouw probleem door en door kennen, doe je oefeningen en reflecteren we daar samen over. Na deze sessies begrijp je jouw probleem en weet je wat je eraan kan doen. Het is gaat er vanaf nu om dat je de dingen gaat toepassen. We doen nu elke twee weken een sessie, zodat je meer tijd hebt om het geleerde in praktijk te brengen. Tussendoor mag je me me vragen stellen via WhatsApp. De laatste sessie is vaak een maand later, waarin we het traject afsluiten. Zo ben je ongeveer vier maanden onder mijn begeleiding.

Online sessies. De sessies doen we online via Zoom. Dit is verreweg het eenvoudigst om te doen.

Extra’s bij het traject

Bij het traject krijg je een aantal extra’s ter ondersteuning.

Opnamen van de sessies. Je kan zelf via Zoom alle sessies opnemen en thuis terugkijken.

Volledige videocursus. Je krijgt mijn volledige videocursus er gratis bij als naslagwerk en ondersteuning voor bij het coachingstraject.

Een jaar lang training en support calls. Je mag een jaar lang gratis meedoen aan al mijn online classes. Ook houd ik twee keer per maand een online support call waar mensen van de videocursus en cliënten mij vragen kunnen stellen.

Contact buiten sessies. Je krijgt mijn privénummer, zodat je me vragen kan stellen via WhatsApp. Ik ben beschikbaar voor al je vragen, zodat je alle support krijgt die je nodig hebt.

Twee “noodgesprekken”. Mocht je mij echt direct willen spreken, dan kun je me bellen. Heb ik tijd, dan ga ik direct voor 30 minuten met je aan de slag, anders bel ik je zo snel mogelijk terug.

Wat het beste is aan coaching

In mijn opvatting is één van de moeilijkste dingen bij paniekaanvallen overwinnen dat je iemand vindt die je echt begrijpt en ook weet hoe hij je kan helpen. Met alle ervaring die ik heb, ben ik één van de meest ervaren mensen in Nederland.

Wanneer je coaching met mij start krijg je mijn persoonlijke begeleiding tijdens en tussen de sessies door. Je kan me alles vragen en je hoeft daarom nergens mee rond te lopen zonder duidelijkheid te krijgen. Dit is een geweldige kans om zo snel als mogelijk is helderheid te krijgen en vooruitgang te vinden.

Hoe is dit anders dan andere trajecten?

Dit traject is anders omdat je een totaal persoonlijk afgestemd traject krijgt. Er is een vaste methode te volgen, via de videocursus en er is alle ruimte om ervan af te wijken als dat voor jou nodig is. Zo krijg je het beste van twee werelden, een bewezen methode, met de flexibiliteit van een ervaren coach.

Elke sessie kijk en luister ik naar je om te horen wat er in jou omgaat. Soms komt er iets omhoog waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Vele coaches en therapeuten lopen dan vast. Ik geniet daar juist van. Je probleem is gewoon oplosbaar, alleen we moeten dan even de tijd nemen om het juiste perspectief te vinden waarin het probleem op te lossen is.

Ook hou ik van complexiteit. Ik werk bijvoorbeeld graag met hoogbegaafden en hooggevoeligen, omdat die dingen op een net andere manier beleven en dat door de fijngevoeligheid dingen al snel heel genuanceerd en ‘hopeloos’ lijken. Des te leuker is het als blijkt dat ook hier een weg uit te vinden is, want dan hebben we het onmogelijke gedaan!

Prijzen

Pakket 10 sessies. 3 keer €1100 of één keer €3000
Voor iedereen die paniekaanvallen heeft en nog niet weet hoe ermee om te gaan.

Half pakket 5 sessies. €1700
Voor als je al veel weet, maar nog een zetje de goede richting op nodig hebt. Het halve pakket is iets duurder omdat de eerste sessies relatief meer werk kosten.

Dit is niet goedkoop. Iedereen die ik coach is het hier over eens: je mentale en emotionele welzijn is één van de meest waardevolle bezittingen die je hebt. Daarom hebben de meesten er wel €10.000 voor over. Ben je zoals ik en ga je het allemaal zelf uitvinden, dan kost het je ook zoveel en dan ben je jaren bezig. In plaats daarvan kun je het voor een fractie van deze prijs doen in veel kortere tijd.

Losse sessie. €350
Wil je nog een losse sessie boeken na het coachingspakket? Dan krijg je de sessie tegen het gereduceerde tarief van €300 per sessie.

Plan Je Kennismakingsgesprek

Voordat je start met coaching is het belangrijk dat we elkaar leren kennen. Hieronder plan je via de online planner jouw gratis telefonisch kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we je situatie rondom angst en paniek. Ik zoek met je uit wat er speelt en wat ervoor zorgt dat je angst of paniekaanvallen hebt en hoe ik je daarmee kan helpen in het coachingstraject. Als je vragen hebt, kun je ze hier stellen. 

Dit gesprek is alleen bedoelt als je serieus overweegt om coaching te volgen.

Plan je gratis kennismaking

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.