Online class | start: 18 november
Paniek overwinnen

Level 1: Leer de ‘essentials’

Je hebt last van paniek…

Herken je dit? Je hebt last van angst in situaties waar het in principe niet hoeft. Het loopt soms zó hoog op dat het voelt alsof je jezelf niet meer in de hand hebt. Je probeert het tegen te houden, maar wat je ook doet, het lukt niet. Het blijft maar terugkomen. Misschien lijkt het soms wel erger te worden. Je bent bij de huisarts geweest en wellicht heb je al een of meerdere psychologen gesproken, maar ze kunnen je niet helpen. Is het dan echt zo erg bij jou? Of is er iets anders aan de hand? Ik help mensen die hier vastlopen.

Paniekaanvallen overwinnen is opgelost

Ik heb veel gedaan om van mijn paniekaanvallen af te komen. De laatste paniekaanval was meer dan tien jaar geleden. Er stond destijds maar weinig bruikbare informatie online en ik vertrouwde de standaard hulpverlening niet. De meeste “hulpverleners” zeiden dat mijn brein kapot was en dat medicatie de enige echte oplossing was. Ik vond het altijd heel knap hoe een psycholoog dit bij mij kon diagnosticeren via een website. Ik geloofde er niks van en daarom heb ik een ander pad gevolgd.

Ik heb het zelf uitgevonden met zelfontwikkeling: video’s, boeken, workshops, trainingen en coaches. Ik begon met NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren), waar ik voor het eerst leerde hoe je angsten overwint. Dat was een ongelooflijke bevrijding. Ik begon mijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen.

Sindsdien ben ik altijd doorgegaan met persoonlijke ontwikkeling. Na een paar jaar besloot ik dat ik mijn kennis wilde delen. Ik werd coach om anderen te helpen waar de ggz faalt.

Ik voelde me een tovenaar, bij mij overwonnen mensen hun angsten wel, zelfs als het bij een psycholoog niet gelukt was.

Hoe komt het dat wij bij de huisarts of psycholoog niet te helpen waren? Het vreemde is dat de wetenschap al decennia weet hoe je paniekaanvallen moet oplossen. In de jaren zeventig is de fundering hiervoor gelegd. Ik heb boeken in de kast staan waar stapje voor stapje staat hoe je dit doet. De ervaring leert echter dat de meeste hulpverleners simpelweg niet doen wat de top wetenschappers aanraden.

Als het dan niet werkt, dan lijkt het alsof jij niet te helpen bent. Maar eigenlijk… Als ik je nou een hele domme vraag stel: hoe overwin je paniekaanvallen? Mag ik je uitnodigen om in een uurtje uit te leggen wat je allemaal weet?

Ik heb dit vaak genoeg gevraagd om te weten dat de meeste mensen geen antwoord klaar hebben. Je zou waarschijnlijk niet eens vijf minuten vol kunnen praten over hoe je paniekaanvallen overwint. Dat is niet erg, alleen geeft het heel duidelijk aan wat het probleem is. Je hebt geen idee wat je moet doen!

Het grootste obstakel voor paniekaanvallen overwinnen is simpelweg niet weten wat je moet doen. Gelukkig zijn er mensen zoals ik die hun leven eraan gewijd hebben om je te leren hoe het zit.

Wanneer mensen mijn trainingen gevolgd hebben zeggen ze dat ze eindelijk snappen waarom ze paniekaanvallen hadden en dat ze nu de middelen hebben om er wat aan te doen. Hoe zou dat voor jou zijn denk je?

Paniekaanvallen zijn echt te overwinnen. De vraag is of jij ervoor gaat doen wat nodig is. Hier kun je het leren.

Wat we gaan doen met de workshop

De workshop paniekaanvallen overwinnen is een live online workshop via Zoom. Ik doe dit al jaren en nu in de tijd van corona, komt dat alleen maar goed uit. Het werkt super simpel via laptop, tablet of smartphone. Wil je instructies? Meld je aan en je krijgt deze per email opgestuurd. Iedereen kan dit.

De workshop bestaat uit vier avonden van 19:00 – 21:30

Tijdens de workshop ben ik live te zien en te horen. Deelnemers zijn vrij om hun webcam aan te zetten, de microfoons staan uit.

Je gaat leren hoe je paniekaanvallen overwint. Je kan vragen stellen via de chat en zijn er momenten dat ik deelnemers spreek via microfoon. Wil je niet praten, dan hoeft dat niet.

Sessie 1. Deze sessie leer je de basics van hoe paniekaanvallen werken en wat er moet gebeuren om er vanaf te komen.

Voor de aanvang van de eerste sessie kijk je in je eigen tijd een aantal video’s waarin je leert hoe paniekaanvallen werken. Deze informatie is essentieel om paniekaanvallen te overwinnen. Tijdens de sessie herhaal ik een aantal van de belangrijkste punten, de rest van de tijd is voor vragen. Hiermee krijg je diepere inzichten en zorgen we dat alle onduidelijkheid helder wordt.

In deze tijd gaan we uitgebreid in op deze onderwerpen:

 • De werking van een paniekaanval
 • Hoe je angst zelf opwekt
 • Welke rol angst voor de angst speelt
 • Wat je vooral NIET moet doen
 • Wat er nodig is om paniek te overwinnen

Sessie 2. Deze sessie leer je de 5 stappen om paniekaanvallen te overwinnen. Deze stappen leer ik ook aan al mijn cliënten en deze pas ik zelf toe om allerlei ‘moeilijke’ situaties in het leven met vertrouwen te handelen.

Ook hier kijk je eerst een aantal video’s, zodat we in de sessie alle tijd hebben om de oefeningen en technieken te oefenen. Wat je onder andere leert:

 • Hoe stop je piekeren en ‘wat als?’ gedachten
 • Wat te doen als je een paniekaanval voelt opkomen
 • Waarom de 5 stappen nodig zijn om paniekaanvallen te overwinnen

Sessie 3. In deze sessie leer je een krachtige techniek om angst te voorkomen. We integreren hiermee alles wat je hiervoor geleerd hebt. Met behulp van deze vaardigheid krijg je:

 • Vertrouwen dat je elke situatie aankan
 • Oplossingen voor nare gedachten die in het moment opkomen
 • Instructies voor je onbewustzijn om nieuw gedrag uit te voeren

Sessie 4. In deze sessie kun je vragen stellen over situaties waar jij angst of paniek ervaart. Ik geef je tips op basis van mijn jarenlange ervaring. Daarnaast leg ik uit hoe je die specifieke angst oplost met behulp wat je tot nu toe geleerd hebt. Angsten die we meestel bepreken:

 • Hoe los je angst op voor niet weg kunnen of de controle verliezen?
 • Hoe los je angst in de auto/ov/vliegtuig op?
 • Hoe los je angst op voor lichamelijke sensaties zoals hartkloppingen, een licht gevoel in het hoofd, trillen en anderen?
 • Hoe los je enge en vreemde gedachten op, eventueel in combinatie met derealisatie of depersonalisatie?
 • En anderen: sociale situaties, flauwvallen, overgeven, gek gaan doen, gek worden, doodgaan, ziek zijn, etc.

Je zal er in de loop van tijd achter komen dat iedereen in vrijwel hetzelfde schuitje zit. Er zijn echter tips, inzichten en oefeningen die voor sommige situaties beter werken dan voor anderen. Hier kun je al je vragen stellen en krijg je mijn advies.

Wat zo geweldig is aan deze workshop

Het allergrootste probleem bij paniekaanvallen is dat mensen gewoonweg niet weten wat ze moeten doen.

In deze workshop leer je het. We gaan alleen verder dan de standaard trucjes die je op andere plekken tegenkomt. Laten we eerlijk zijn, last hebben van paniekaanvallen is één van de heftigste dingen om mee te maken. Dan is een trucje of een tip niet genoeg meer. Het is tijd voor diepgaande verandering en deze workshop is daar het begin van (en mogelijk ook het eind).

Is deze workshop de heilige graal en ben je hierna voorgoed verlost van angst? Zoiets bestaat niet. Het enige wat er toe doet, is of jij gaat leren wat je nodig hebt om paniekaanvallen te overwinnen. Of blijf je – zoals de meesten – aan wal staan en heb je er straks 10, 20 of 30 jaar last van?

Dit is een workshop die mogelijkheden biedt. Bovendien is het leuk! Ik doe dit al jaren en ik gebruik veel humor. Zoals mijn mentor altijd zegt, als het niet leuk is, dan werkt het niet. Met dank aan al mijn training in zelfontwikkeling, master of science in logica en jarenlange ervaring met theater, kan ik het duidelijk, praktisch en leuk brengen.

De combinatie van humor, inzicht en diepgang maakt dit een workshop compleet anders dan wat je gewend bent. Mensen hebben wel gezegd dat het de beste workshop is die ze ooit gedaan hebben.

Je bent niet gek of zwak. Ik vind juist dat je heel sterk bent. Je maakt tenslotte hele heftige angst mee en toch heb je nu alles gelezen om je angst weer in de ogen te kijken. Dat is een teken van kracht.

Dus, ga ervoor. Dit is jouw moment om je leven terug te nemen.

Extra’s

Meld je aan voor de workshop en krijg ook deze extra’s om je nog meer te helpen:

 • Levenslang toegang tot opnamen van de sessies.
 • Levenslang toegang tot twee modulen van mijn online videotraining Krachtig door Paniek (t.w.v. €100). Je krijgt hiermee diepgaande uitleg over paniekaanvallen overwinnen en de technieken die je tijdens de training leert (meer dan 6 uur aan video’s).

Dit is een workshop die je leven kan veranderen. Menigeen is je voorgeweest. Ga je er ook voor? Klik op de knop hieronder en meld je aan.

Aanmelden online class ‘Paniek overwinnen’

Prijs: €145
Data: 18, 25 november en 2, 9 december van 19:00-21:30
Locatie: Online via Zoom met laptop, tablet of smartphone.

Aanmelden

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te ontcijferen. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen. De uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ontkende vrijheid voor terug.