Skip to main content

Online Training | Start: 21 juli 2024
Paniekaanvallen overwinnen

Level 1: Leer de essentials

Ik meld me aan

Paniekaanvallen overwinnen

Herken je dit? Je bent al een tijd bezig om van je paniekaanvallen af te komen, maar ondanks dat je veel geprobeerd hebt, heb je er nog steeds last van. Wellicht ben je bij de huisarts geweest, of andere hulpverleners zoals een psycholoog of psychiater, waar je niet verder komt.

Ondanks dat je je best doet, blijf je veel angst ervaren en heb je het gevoel er geen controle over te hebben. Je ervaart fysieke sensaties zoals hartkloppingen, trillen, zweten, slappe benen, ademhalingsproblemen, een licht hoofd, droge keel, moeite met focussen en mogelijk nog andere dingen. Daarnaast ben je bang voor dingen als: niet weg kunnen, doodgaan, gek worden, controle verliezen, flauwvallen, derealisatie/depersonalisatie, stikken, overgeven, dat iemand het ziet, alleen zijn, dat het nooit meer over gaat en mogelijk iets anders. De lijst van wat mensen meemaken is eindeloos.

Als jij dit herkent, dan wil ik je graag helpen hier vanaf te komen. Ik weet hoe het is, ik heb het zelf ook meegemaakt. Je kan dit overwinnen.

Hoe ik paniekaanvallen overwonnen heb

Toen ik 19 was kreeg ik last van hartkloppingen en paniekaanvallen. Ik schaamde me ervoor en durfde het aan niemand te vertellen. Dit thema speelde al heel lang in mijn leven, dat ik verborg wat ik echt voelde. Daarom ging ik ook de moeilijkste ervaring van mijn leven, paniekaanvallen hebben, helemaal alleen door. 

Na een tijd besloot ik toch naar een psycholoog te gaan. Daar hoorde ik dat ik paniekaanvallen had. Ik was dolblij, ik was gehoord en ik was niet gek – ik had iets bekends.

Thuis zocht ik hoopvol op wat je tegen paniekaanvallen kan doen, maar dat was één en al drama. Volgens de internetpsychologen was mijn brein kapot, zou het nooit meer helemaal weggaan en alleen met lange therapie en medicatie zou het minder worden, maar nooit verdwijnen. Ik kon dit niet geloven. Al die tijd functioneerde ik goed en nu was mijn brein opeens kapot? Dat kan toch niet waar zijn? Ik hield hoop.

Gelukkig geloofde ik het niet, want achteraf gezien is het absurd en onverantwoord om te doen alsof je iemands brein kan diagnosticeren via het internet. Doen alsof je er nooit meer vanaf kan komen is bovendien niet wetenschappelijk ondersteund en ver van de waarheid.

Toch krijgen veel van mijn cliënten en studenten dit soort dingen te horen. Het maakt me verdrietig en boos dat mensen nog steeds zo onkundig behandeld worden.

Mijn weg van groei

Omdat zoveel psychologen zeiden dat je er nooit meer vanaf kon komen of dat je medicijnen moest gebruiken, vertrouwde ik ze niet meer. De paar psychologen die zeiden dat ze wel konden helpen legden niet uit hoe ze dat zouden doen, waardoor ik me afvroeg waarom ze dat soort informatie verborgen hielden. Ik hield vol dat er een andere weg moest zijn en ging zelf op zoek naar antwoorden.

Het duurde lang, maar na een paar jaar kwam ik uit bij NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren), waar ik voor het eerst concreet leerde hoe je angst kunt overwinnen. Wat ik hier leerde in een week was waardevoller dan wat ik in een jaar leerde aan de universiteit.

De trainers waren mensen van wereldniveau. Via hen leerde ik meerdere mensen kennen in dit bijzondere vakgebied en zo kwam ik erachter dat er wereldwijd ongelooflijk veel mensen zijn die mij echt konden helpen. Sterker, ik realiseerd me dat voor elk probleem dat ik ooit in mijn leven tegen kon komen, er meerdere mensen waren die het zelf meegemaakt hadden en anderen daar fantastisch mee konden helpen.

Sinds die eerste training, inmiddels 14 jaar geleden, ben ik niet meer gestopt. Ik wilde dit ook kunnen. Zo werd ik trainer en coach en overwon ik mijn angsten en paniekaanvallen.

De vraag voor jou is daarom: wil jij ook echt je paniekaanvallen overwinnen?

De oplossing voor paniekaanvallen is hier

Pas nadat ik heel veel training had gevolgd en zelf de puzzel had opgelost van hoe je paniekaanvallen overwint en ik was gaan coachen kwam ik erachter dat de wetenschap al decennia weet hoe je mensen van paniekaanvallen afhelpt. Ik was stomverbaasd. Mijn methode stond bijna letterlijk in de boeken!

Wat is er aan de hand? Het antwoord is simpel. Als je paniekaanvallen hebt, of zoals de psychologen het zeggen, als je een ‘paniekstoornis’ hebt, dan deal je niet met iets kleins. Het is iets waar de meeste mensen geen ervaring mee hebben (inclusief de artsen en psychologen) en daarom kunnen ze je er ook eigenlijk niet goed mee helpen.

Het bewijs hiervan zie je in mijn trainingen en coachingssessies. Mensen weten simpelweg niet hoe je paniekaanvallen overwint. Dat hebben ze dus nooit geleerd van hun ‘hulpverleners’.

Maar waarom weten die ‘hulpverleners’ dat dan niet. Ook daar is een simpel antwoord voor: ze hebben niet de volledige wil die nodig is om daadwerkelijk de diepte van dit probleem te begrijpen.

Wat bedoel ik daarmee? Ik bedoel dat je mensen alleen echt kan helpen als je jezelf er ook echt helemaal in verdiept. Dat betekent dat je ook je eigen angst, onzekerheid, vreemde gedachten en negatieve mindsets uit gaat zoeken. Dit is iets wat de meeste ‘hulpverleners’ niet doen.

Voor de meeste mensen is het hebben van paniekaanvallen echt een hele grote uitdaging. Soms is het alsof je door de hel gaat, alsof je de enige bent en herken je jezelf niet meer terug. De beperkte ervaringen van de mensen waar ze hulp van zoeken is dan gewoon niet genoeg. Het lijkt dan net alsof je een heel erg geval bent, dat je niet te helpen bent, maar dat is niet zo.

Er is niks mis met je, je bent niet kapot, je weet gewoon nog niet hoe je paniekaanvallen overwint. Je bent nog niet bekwaam. Wanneer jij begrijpt hoe paniekaanvallen werken en de juiste vaardigheden ontwikkelt, kun jij het ook overwinnen.

 

 

Ik heb bij de online training geleerd hoe ik met m’n angst kan omgaan en hoe ik paniekaanvallen overwin. Zo waardevol en diepgaand en aan de andere kant ook zo logisch en eenvoudig.

– Jose

 

Je kijk op angst helpt mij enorm. Ik ben angst gaan zien als een alarmbel, dan komt het minder dichtbij en kan ik ermee spelen en ermee dealen zonder dat het obsessieve gedachten worden, heel bevrijdend! Het geeft vertrouwen dat het ook echt lukt een situatie om te buigen.

– Suus

 

 

Hoe los je paniekaanvallen op?

Om paniekaanvallen op te lossen heb je dit nodig: kennis, bewustzijn en vaardigheden.

Kennis – De feiten en de theorie over de werking van angst, paniekaanvallen en het brein. En weten wat de strategie is om dit op te lossen. Alleen met voldoende kennis kom je er vanaf.

Bewustzijn – Het waarnemen en bewust worden van je eigen gedrag, gedachten, gevoelens, focus en mindsets omtrent angst en paniekaanvallen. Alleen als je bewust bent van wat er in je omgaat kun je er verandering in brengen.

Vaardigheden – Het uitvoeren van oefeningen, technieken en strategieën om veranderingen in jezelf teweeg brengen. Alleen als je nieuwe vaardigheden ontwikkelt kun je paniekaanvallen overwinnen.

Merk op dat jij al deze dingen kunt ontwikkelen. Je kan dus altijd groeien en verder komen! Als jij genoeg tijd, energie en aandacht in deze punten blijft steken, zul je dan vanzelf je paniekaanvallen overwinnen.

De online training paniekaanvallen overwinnen

In de online training paniek overwinnen leer je wat je in de standaard hulpverlening niet krijgt. Je krijgt een grondige theoretische basis voor het overwinnen van je paniekaanvallen en meerdere technieken en mindsets om paniekaanvallen voorgoed achter je te kunnen laten. Je krijgt live training via Zoom, video’s voor naslagwerk, geschreven opdrachten en oefeningen en daarnaast full-time support via de exclusieve WhatsApp groep voor al je vragen. 

Een greep uit wat je zal leren: 

 • Hoe je paniekaanvallen overwint en kan leven in plaats van overleven
 • Wat veelvoorkomende “fouten” zijn waardoor mensen hun paniekaanvallen niet overwinnen
 • Hoe je van angst voor de angst afkomt
 • Hoe paniekaanvallen bij jou werken en wat er nodig is om er vanaf te komen
 • Hoe je kan stoppen met piekeren met behulp van praktische oefeningen die werken
 • Hoe je je brein traint om de juiste dingen te doen als er angst of paniek is
 • En nog veel meer…

De online bijeenkomsten

Er zijn vier bijeenkomsten van twee uur via Zoom. Tijdens deze meetings krijg je theorie, doe je oefeningen en technieken en kun je vragen stellen.

Sessie 1
Deze sessie gaat over begrijpen wat het echte probleem is als je paniekaanvallen hebt en wat er nodig is om ze te overwinnen. Als voorbereiding kijk je module 1 van de videocursus die je gratis bij deze training krijgt, voor belangrijke achtergrondinformatie. Het is je eigen verantwoordelijkheid om dit te kijken, dus plan hier tijd voor in.

Sessie 2
In deze sessie leer je het stappenplan van paniekaanvallen overwinnen en leer je verschillende technieken en oefeningen.

Hier besteden we veel aandacht aan wat te doen als je angst voelt en hoe je met piekergedachten omgaat. Je leert angst toe te laten en hoe je uit het ‘patroon van paniek’ breekt.

Sessie 3
In deze sessie leer je hoe je de theorie in de praktijk kan toepassen. Het gaat hier dus om vaardigheid ontwikkelen. Dit vinden mensen vaak het spannendst en hier maken veel hulpverleners grote fouten.

Het gaat er niet om dat je het ‘gewoon moet gaan doen’. Het gaat erom dat je vertrouwen creëert in jezelf. Dat je weet dat je het kan. Dat je voor elk probleem dat je je maar kan voorstellen een antwoord hebt.

Hiervoor leer je een uitgebreide techniek ‘de toekomstfilmtechniek’. Hiermee herprogrammeer je jouw brein om op de nieuwe manier te denken en te zorgen dat je geen paniekaanval meer krijgt.

Sessie 4
Inmiddels weet je wat een paniekaanval is, waarom je ze hebt, waarom ze niet weggingen en wat je eraan kan doen. Je hebt nieuwe kennis, bewustzijn en vaardigheden opgedaan. Je kent de essentials en je weet wat er nodig is om paniekaanvallen te overwinnen en je hebt ervaren wat dit voor jou betekent.

In deze sessie is er tijd voor vragen en verdieping. We bespreken specifieke situaties van deelnemers en er komt op elke vraag een antwoord.

In deze sessie wordt vaak duidelijk dat er dieper liggende oorzaken zijn van angst en dat het logisch is dat mensen paniekaanvallen hebben gekregen. Het is fijn als dit gebeurt, omdat je dan duidelijk ziet dat er niets mis met je is. Dit creëert vaak ook herkenning en saamhorigheid.

Voor wie is deze training?

Deze training is niet voor iedereen. Het vereist zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en bereidheid.

Deze training is voor jou als je:

 • Bereid bent om alles aan te gaan dat nodig is om je paniekaanvallen te overwinnen
 • Zelfstandig kan werken en tijd zal maken om oefeningen te doen
 • Kan leren van voorbeelden, ook als ze niet specifiek over jou gaan
 • Volledig verantwoordelijkheid neemt voor jouw probleem
 • Hbo+ denkniveau kan volgen
Deze training is niet voor jou als:

 • Je het te eng vindt om over angst te praten
 • Je wilt dat ik zeg wat je moet doen
 • Je niet bereid bent om volledig de verantwoordelijkheid te nemen voor je problemen
 • Online leren voor jou te moeilijk is
 • Hbo denkniveau te moeilijk is

Wat maakt deze training zo krachtig?

Na jaren er zelf mee geworsteld te hebben en anderen te coachen, begrijp ik nu hoe het zit. Ik hoef niet meer hoef te hopen of ik iemand kan helpen. Ik weet dat ik mensen kan helpen. Dat deze methode werkt is bewezen, door mijzelf en door de wetenschap.

Één van de grootste obstakels waar de meeste mensen tegenaan lopen bij het proberen hun paniekaanvallen te overwinnen is dat ze niet weten hoe je het aanpakt. Er is geen plan, geen richting en daardoor geen vooruitgang.

In deze training krijg je een plan. Een aanpak. Je krijgt oefeningen waarmee je zal merken dat het je helpt.

Ondersteuning

WhatsApp support

Gedurende de gehele training vragen stellen in de exclusieve WhatsApp groep.

Geschreven Handleiding

Alle theorie, oefeningen en technieken op één plek. Bevat meer dan in de training besproken wordt!

Opnamen van de Sessies

Alle opnamen opgeslagen in de online leeromgeving. Altijd toegang.

Videoserie: Werking van Paniek

Krijg vier uur videomateriaal met theorie en uitleg over hoe paniekaanvallen werken, wat er moet gebeuren om er vanaf te komen, wat vele valkuilen zijn, hoe het werkt in het brein en hoe je dit oplost.

Prijs

De waarde van deze training is voor velen onbetaalbaar, omdat ze eindelijk hun paniekaanvallen ermee overwinnen. Wat voor waarde geef jij aan een training die je vooruit helpt om je paniekaanvallen te overwinnen?

Prijs € 489,-

Boek-vroeg-korting t/m 30 juni: € 424,-

Dit is het waard

Je krijgt veel bij deze training:

 • Vier live online meetings van twee uur met training
 • Vier uur aan videomateriaal met achtergrondinformatie over de werking van angst en paniekaanvallen
 • De kennis over de gehele methode zodat je weet hoe je paniekaanvallen overwint
 • Exclusieve WhatsApp groep waar ik antwoord geef op alle vragen die je maar kunt hebben

Er is in Nederland geen andere training als deze, waar je zoveel aandacht krijgt. Velen hebben hiermee hun vrijheid weer teruggekregen. Dat kan ook voor jou. Geef jezelf deze kans. Meld je hieronder aan.

Aanmelden online training: Paniekaanvallen overwinnen

Prijs: €487
Boek-vroeg-korting t/m 30 juni: €424
Data: 21, 28 juli & 4, 18 aug – 10.30-12:30
Locatie: Online via Zoom
Aanmelden sluit: Donderdag 18 juli

Ik meld me aan

Veel gestelde vragen

Is deze training geschikt voor mij?

Deze training is voor iedereen die last heeft van paniekaanvallen. Het maakt daarbij vrijwel niet uit wat de oorzaak is. Herken jij je in bovenstaand verhaal? Dan is deze training voor jou.

Werkt dit voor iedereen?

De ervaring leert dat deze methode voor vrijwel iedereen werkt. Het maakt daarbij wel uit hoeveel jij oefent in jouw eigen tijd. Degene die het meest oefent heeft het meest resultaat!

Zijn er opnamen?

Alle sessies worden opgenomen en komen online te staan in de online leeromgeving. Hier krijg je automatisch toegang voor na je aanmelding.

Ik heb al zoveel geprobeerd, wat maakt dit anders?

De meesten zijn nog nooit bij iemand geweest die er zelf ervaring mee heeft en zich meer dan tien jaar verdiept heeft in zelfontwikkeling, spiritualiteit en coaching. Ik heb het niet uit een boekje geleerd. Ik ben ook niet met een bedrijf begonnen omdat ik bij toeval ergens op gestuit ben, ik heb me diep toegewijd aan dit werkt, om het zelf helemaal te doorgronden en om het ook aan anderen uit te kunnen leggen. Dit werk is verre van makkelijk. Het vereist dat ik persoonlijke ervaring heb, maar ook dat ik door de gedachten van een ander heen kan kijken en kan zien wat er bij de ander speelt. Bij vele anderen bestaat de persoonlijke ervaring en coachingsvaardigheid er niet op dit level. Bij mij krijgen mensen antwoorden op hun vragen, ze leren de strategie die werkt en wat er nodig is om die ook echt uit te voeren en dus het is anders, omdat ik echt weet waar ik het over heb.

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.