Online class | start: 9 juni 2022
Paniekaanvallen overwinnen

Level 1: Leer de essentials

 

LAATSTE KANS! Aanmelding sluit na woensdag

Meld me aan

Paniekaanvallen overwinnen?

Herken jij jezelf hierin: Je hebt al meerdere dingen geprobeerd om van je paniekaanvallen af te komen, maar je hebt er nog steeds last van. Mogelijk ben je al meerdere keren bij de huisarts geweest, bij een psycholoog of bij een psychiater. Maar zij konden je niet helpen. Je begrijpt dat je niet bang hoeft te zijn, maar toch ben je het. Je ervaart daarbij fysieke sensaties zoals hartkloppingen, trillen, zweten, slappe benen, ademhalingsproblemen, een licht hoofd, droge keel, moeite met focussen. Daarnaast ben je bang voor dingen als: niet weg kunnen, doodgaan, gek worden, controle verliezen, derealisatie/depersonalisatie, stikken, overgeven, dat iemand het ziet, alleen zijn, dat het nooit meer over gaat… Dit is geen volledige lijst, maar herken jij jezelf?

Ik weet hoe het is, ik heb het zelf ook meegemaakt.

Hoe ik hiermee gedeald heb

Toen ik 19 was kreeg ik last van hartkloppingen en paniekaanvallen. Ik schaamde me ervoor en durfde het aan niemand te vertellen. Dit thema speelde al heel lang in mijn leven, dat ik verborg wat ik echt voelde. Dus de moeilijkste ervaring – paniekaanvallen hebben – ging ik helemaal alleen door. 

Na een tijd besloot ik toch naar een psycholoog te gaan. Daar hoorde ik dat ik paniekaanvallen had. Ik was dolblij, ik was gehoord en ik was niet gek – ik had iets bekends.

Thuis zocht ik op wat je tegen paniekaanvallen kan doen en dat was één en al drama. Volgens de internetpsychologen was mijn brein kapot, zou het nooit meer helemaal weggaan en alleen met therapie en medicatie zou het minder worden – maar nooit verdwijnen. Ik geloofde hier niets van. Al die tijd functioneerde ik goed en nu was mijn brein opeens kapot?

Achteraf gezien is dit ook echt absurd. Het is niet oké om te doen alsof je iemands brein kan diagnosticeren via het internet. Dit soort dingen gebeuren vaak bij mijn cliënten en studenten en ik word daar heel kwaad en verdrietig van. Het is onwetenschappelijk en verre van de waarheid.

Mijn weg van groei

Ik kon nergens een psycholoog vinden die ik vertrouwde. Dus besloot ik te vertrouwen op mijn eigen intelligentie. Dat ik zelf een weg kon vinden. Uiteindelijk lukte het me via zelfontwikkeling.

Een van mijn grootste doorbraken was via NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren), waar ik voor het eerst concreet leerde hoe je angst overwint. Ik stortte me hier vol in en werd gecertificeerd coach en trainer. In deze tijd leerde ik nog meer stromingen binnen zelfontwikkeling en spiritualiteit kennen. Ik had mijn pad gevonden en kwam tot een groot inzicht: ik kan kan elk probleem overwinnen, want ik kan mezelf altijd verder blijven ontwikkelen.

De oplossing voor paniekaanvallen is hier

De wetenschap weet al decennia hoe je mensen van paniekaanvallen afhelpt. Ik was zo verbaasd toen ik daar achter kwam. De wetenschappelijke methode sloot naadloos aan bij wat ik zelf had uitgevonden Waarom had niemand mij dat ooit verteld?

In mijn trainingen en coachingssessies hoor ik constant dat mensen niet weten hoe ze paniekaanvallen moeten overwinnen. Zij hebben het ook niet geleerd van hun artsen, psychologen of psychiaters.

Ik zeg: genoeg. Klaar met deze onzin. Het doet mij pijn om te zien hoeveel mensen hier dagelijks mee worstelen. Intelligente mensen, gevoelige mensen, welwillende mensen, die dolgraag weer hun leven terug willen en er alles voor over hebben. Er is niks mis met je, je bent niet kapot, je weet gewoon nog niet wat je hier aan kunt doen. Wanneer jij begrijpt hoe paniekaanvallen werken, kun jij het ook overwinnen.

Een tijdje geleden heb ik de online class gevolgd. Daar heb ik geleerd hoe ik met m’n angst moet omgaan en hoe ik paniekaanvallen overwin. Zo waardevol en diepgaand en aan de andere kant ook zo logisch en eenvoudig.

– Jose

Je kijk op angst helpt mij nu al enorm – als je angst van een afstandje bekijkt en het ziet als een alarmbel, dan komt het minder dichtbij en kun je ermee spelen/dealen zonder dat het obsessieve gedachten worden, heel bevrijdend! Het geeft vertrouwen als het ook echt lukt een situatie om te buigen.

– Suus

De online class paniekaanvallen overwinnen

In de online class paniek overwinnen leer je wat je in de standaard hulpverlening niet krijgt. Je krijgt een grondige basis voor het overwinnen van paniekaanvallen en de angst voor de angst. Daarnaast leer je meer geavanceerde technieken en mindsets om paniekaanvallen voorgoed achter je te kunnen laten.

Een greep uit wat je zal leren: 

  • Hoe je paniekaanvallen overwint
  • Wat mensen nodig hebben die niet van paniekaanvallen afkwamen
  • Hoe een verkeerde mindset kan zorgen dat je juist meer angst krijgt en welke mindsets wel werken
  • Wat veel voorkomende valkuilen zijn en hoe je ze vermijdt
  • Hoe te stoppen met piekeren
  • Wat te doen als je paniek hebt en vergeet wat te doen
  • Hoe je zelfvertrouwen ontwikkelt voor dingen waar je bang voor bent
  • Wat te doen tegen verschillende soorten angsten, sensaties en vreemde gedachten

Waarom deze class?

Ik heb deze class gemaakt, omdat ik vroeger zelf geen idee had wat te doen en ik anderen die pijn wil besparen. Na jaren er zelf mee geworsteld te hebben en anderen te coachen, begrijp ik nu hoe het zit. Mijn kennis is nu zo groot, dat ik niet meer hoef te hopen of ik iemand kan helpen. Ik weet dat ik mensen kan helpen. Dat deze methode werkt is bewezen, door mijzelf en door de wetenschap.

Ik gebruik veel humor, want als het niet leuk is, dan werkt het niet. We gaan immers aan de slag met zelfontwikkeling en groei, dat betekent richting positiviteit en meer kracht! Dat hoort goed te voelen en dat doet het ook.

Je krijgt alles helder uitgelegd en er is ruim tijd om vragen te stellen. We doen dit met een groep, zodat je merkt dat je echt niet de enige bent. 

Alle sessies nemen we op, zodat je het later terug kunt kijken.

Extra’s

Meld je aan voor de workshop en krijg ook deze extra’s om je nog meer te helpen:

  • Toegang tot opnamen van de sessies.
  • Toegang tot module 1 van de volledige methode ‘De werking van paniek’. Je krijgt diepgaande uitleg over paniekaanvallen overwinnen met twee uur aan video’s en podcast.

Aanmelding

Klopt dit verhaal voor jou? Voel jij je aangesproken? Heb jij deze hulp nodig? Meld je dan aan voor deze life changing class via de knop hieronder.

Aanmelden online class: Paniekaanvallen overwinnen

Prijs: €150
Data: 9, 16, 23, 30 juni 2022 – 19:00-21:30
Locatie: Online via Zoom
Aanmelden t/m: Woensdag 8 juni

Meld me aan

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.