Skip to main content

Online class | Start: 24 september 2023
Paniekaanvallen overwinnen

Level 1: Leer de essentials

Meld me aan

Paniekaanvallen overwinnen

Herken jij jezelf hierin: Je hebt al meerdere dingen geprobeerd om van je paniekaanvallen af te komen, maar je hebt er nog steeds last van. Mogelijk ben je al meerdere keren bij de huisarts geweest, bij een psycholoog of bij een psychiater. Maar zij konden je niet helpen. Je begrijpt dat je niet bang hoeft te zijn, maar toch ben je het. Je ervaart daarbij fysieke sensaties zoals hartkloppingen, trillen, zweten, slappe benen, ademhalingsproblemen, een licht hoofd, droge keel, moeite met focussen. Daarnaast ben je bang voor dingen als: niet weg kunnen, doodgaan, gek worden, controle verliezen, derealisatie/depersonalisatie, stikken, overgeven, dat iemand het ziet, alleen zijn, dat het nooit meer over gaat… Dit is geen volledige lijst, maar herken jij jezelf?

Ik weet hoe het is, ik heb het zelf ook meegemaakt. Je kan dit overwinnen.

Hoe ik paniekaanvallen overwonnen heb

Toen ik 19 was kreeg ik last van hartkloppingen en paniekaanvallen. Ik schaamde me ervoor en durfde het aan niemand te vertellen. Dit thema speelde al heel lang in mijn leven, dat ik verborg wat ik echt voelde. Daarom ging ik ook de moeilijkste ervaring van mijn leven, paniekaanvallen hebben, helemaal alleen door. 

Na een tijd besloot ik toch naar een psycholoog te gaan. Daar hoorde ik dat ik paniekaanvallen had. Ik was dolblij, ik was gehoord en ik was niet gek – ik had iets bekends.

Thuis zocht ik hoopvol op wat je tegen paniekaanvallen kan doen, maar dat was één en al drama. Volgens de internetpsychologen was mijn brein kapot, zou het nooit meer helemaal weggaan en alleen met therapie en medicatie zou het minder worden, maar nooit verdwijnen. Ik kon dit niet geloven. Al die tijd functioneerde ik goed en nu was mijn brein opeens kapot? Een stemmetje in mij hield hoop.

Achteraf gezien is het ook echt absurd om te doen alsof je iemands brein kan diagnosticeren via het internet en dat er gezegd wordt dat je er nooit vanaf komt. Het is onwetenschappelijk en verre van de waarheid.

Dit soort dingen hoor ik echter vaak bij mijn cliënten en studenten en ik word daar kwaad en verdrietig van.

Mijn weg van groei

Ik kon nergens een psycholoog vinden die ik vertrouwde. Dus besloot ik te vertrouwen op mijn eigen intelligentie. Dat ik zelf een weg kon vinden.

Een van mijn grootste doorbraken was via NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren), waar ik voor het eerst concreet leerde hoe je angst overwint. Ik stortte me hier volledig op en werd gecertificeerd coach en trainer. In deze tijd leerde ik nog meer stromingen binnen zelfontwikkeling en spiritualiteit kennen waarmee ik mezelf bleef ontwikkelen. Ik had mijn pad gevonden en kwam tot een groot inzicht: voor elk probleem kun je iemand vinden die er alles vanaf weet en als ik van hen leer, dan kan ik het probleem ook overwinnen.

De vraag is dus: Ben je bereid om alles te leren dat nodig is?

De oplossing voor paniekaanvallen is hier

De wetenschap weet al decennia hoe je mensen van paniekaanvallen afhelpt. Ik was zo verbaasd toen ik daar achter kwam. De wetenschappelijke methode sloot naadloos aan bij wat ik zelf had uitgevonden Waarom had niemand mij dat ooit verteld?

In mijn trainingen en coachingssessies hoor ik constant dat mensen niet weten hoe ze paniekaanvallen moeten overwinnen. Zij hebben het ook niet geleerd van hun artsen, psychologen of psychiaters.

Ik zeg: genoeg. Klaar met deze onzin. Het doet mij pijn om te zien hoeveel mensen hier dagelijks mee worstelen. Intelligente mensen, gevoelige mensen, welwillende mensen, die dolgraag weer hun leven terug willen en er alles voor over hebben. Er is niks mis met je, je bent niet kapot, je weet gewoon nog niet hoe je paniekaanvallen overwint. Je bent nog niet bekwaam. Wanneer jij begrijpt hoe paniekaanvallen werken en de juiste vaardigheden ontwikkelt, kun jij het ook overwinnen.

Een tijdje geleden heb ik de online class gevolgd. Daar heb ik geleerd hoe ik met m’n angst moet omgaan en hoe ik paniekaanvallen overwin. Zo waardevol en diepgaand en aan de andere kant ook zo logisch en eenvoudig.

– Jose

Je kijk op angst helpt mij nu al enorm – als je angst van een afstandje bekijkt en het ziet als een alarmbel, dan komt het minder dichtbij en kun je ermee spelen/dealen zonder dat het obsessieve gedachten worden, heel bevrijdend! Het geeft vertrouwen als het ook echt lukt een situatie om te buigen.

– Suus

Hoe los je paniekaanvallen op?

Om paniekaanvallen op te lossen dien je een aantal dingen te leren, zoals: Wat gebeurt er en wat zorgt ervoor dat angst er steeds is? Hoe kom je van angst voor de angst af? Hoe stop je met piekeren? Hoe krijg je weer zelfvertrouwen en vertrouwen in je lichaam? Hoe zorg je dat je niet bang bent dat het terugkomt?

Uit ervaring blijkt dat mensen meestal geen antwoord hebben op bovenstaande vragen. Ze missen de essentials.

In de class ontdek je het antwoord.

Het is een kwestie van leren. Oefenen. Jezelf ontwikkelen.

Dit kan iedereen.

De online class paniekaanvallen overwinnen

In de online class paniek overwinnen leer je wat je in de standaard hulpverlening niet krijgt. Je krijgt een grondige basis voor het overwinnen van paniekaanvallen en de angst voor de angst. Daarnaast leer je meer geavanceerde technieken en mindsets om paniekaanvallen voorgoed achter je te kunnen laten.

Een greep uit wat je zal leren: 

 • Hoe je paniekaanvallen overwint en kan leven in plaats van overleven
 • Wat veelvoorkomende “fouten” zijn die angst creëren
 • Hoe je van angst voor de angst afkomt
 • Oefeningen en technieken om te stoppen met piekeren
 • Hoe je paniekaanvallen overwint door stap voor stap te werken in plaats van alles in één keer te moeten doen
 • Hoe je je brein traint de juiste dingen te doen als angst opkomt
 • En nog veel meer…

De online bijeenkomsten

Er zijn vier bijeenkomsten via Zoom. Tijdens deze meetings krijg je theorie, doe je oefeningen en technieken kun je vragen stellen.

Sessie 1
Deze sessie gaat over begrijpen wat het echte probleem is als je paniekaanvallen hebt en wat er nodig is om ze te overwinnen. Als voorbereiding kijk je module 1 van de videocursus die je gratis bij deze class krijgt, voor belangrijke achtergrondinformatie. Het is je eigen verantwoordelijkheid om dit te kijken, dus plan hier tijd voor in.

Sessie 2
In deze sessie leer je het stappenplan van paniekaanvallen overwinnen en leer je verschillende technieken en oefeningen.

Dit is veel gericht op het stoppen met piekeren en afkomen van de ‘wat als…?’ gedachten. Je leert hoe je angst kan toelaten en waarom dat zo belangrijk is.

Sessie 3
In deze sessie leer je hoe je wat je geleerd hebt daadwerkelijk kan toepassen. Dit vinden mensen vaak moeilijk. Alleen als ze er al aan denken slaat angst toe, hoe pak je dit nu aan?

Er is een uitgebreide techniek die ik in al mijn sessies gebruik. Hiermee herprogrammeer je jouw brein om het juiste te doen. Je creëert vertrouwen dat je het kunt en je laat je overlevingsmechanisme zien dat het allemaal goedkomt.

Sessie 4
Inmiddels weet je wat een paniekaanval is, waarom mensen ze hebben, waarom ze eerst niet weggingen en heb je een stappenplan met wat je moet doen om er vanaf te komen. Je hebt verschillende technieken geleerd en je hebt ermee geoefend.

In deze sessie bespreken we de vragen die er zijn. Want die zijn er altijd. Hier nemen we een hele sessie voor zodat:

 • Je belangrijke dingen kunt herhalen, zodat je er echt goed in wordt
 • Je er achter komt dat je echt niet de enige bent, zodat je gevoelens zoals schaamte los kan laten
 • We de echte problemen van mensen kunnen aanpakken, zodat je zal merken dat het heel begrijpelijk is waarom mensen paniekaanvallen hebben

Voor wie is deze class?

Deze class is niet voor iedereen. Het vereist een bepaalde zelfstandigheid en bereidheid waar je aan toe moet zijn.

Deze class is voor jou als je:

 • Bereid bent om te doen wat nodig is om paniekaanvallen te overwinnen
 • Zelfstandig kan leren en oefeningen kan doen
 • Hbo denkniveau kan volgen
Deze class is niet voor jou als je:

 • Niet bereid bent om je angst aan te gaan
 • Je met alles bij de hand genomen wil worden
 • Je niet bereid bent om volledig de verantwoordelijkheid te nemen voor je problemen
 • Als online leren voor jou niet werkt
 • Als hbo niveau te snel gaat

Wat maakt deze class zo krachtig?

Na jaren er zelf mee geworsteld te hebben en anderen te coachen, begrijp ik nu hoe het zit. Ik hoef niet meer hoef te hopen of ik iemand kan helpen. Ik weet dat ik mensen kan helpen. Dat deze methode werkt is bewezen, door mijzelf en door de wetenschap.

Één van de grootste obstakels waar de meeste mensen tegenaan lopen bij het proberen hun paniekaanvallen te overwinnen is dat ze niet weten hoe je het aanpakt. Er is geen plan, geen richting en daardoor geen vooruitgang.

In deze class krijg je een plan. Een aanpak. Je krijgt oefeningen waarmee je zal merken dat het je helpt.

Extra’s ter ondersteuning

De opnamen van alle sessies met levenslang toegang

Toegang tot module 1 ‘De werking van paniek’ van de volledige videocursus. Dit is vier uur extra materiaal met diepgaande uitleg over hoe paniekaanvallen werken, tot stand komen en wat moet gebeuren om er vanaf te komen

De handleiding speciaal voor level 1 ‘paniekaanvallen overwinnen’ met specifieke oefeningen, technieken, theorie en tips, voor verdieping en om alles uit deze class te halen

Tijdens de gehele periode van de class, plus een week extra, een exclusieve WhatsApp groep van deze class, waar je met je groepsgenoten in zit en waar je mij vragen kan stellen

Aanmelden online class: Paniekaanvallen overwinnen

Prijs: €250
Data: 24 september, 1, 8, 15 oktober – 10:00-12:00
Locatie: Online via Zoom
Aanmelden sluit: zaterdag 23 september

Meld me aan

Veel gestelde vragen

Is deze class geschikt voor mij?

Deze class is voor iedereen die last heeft van paniekaanvallen. Het maakt daarbij vrijwel niet uit wat de oorzaak is. Herken jij je in bovenstaand verhaal? Dan is deze class voor jou.

Werkt dit voor iedereen?

De ervaring leert dat deze methode voor vrijwel iedereen werkt. Het maakt daarbij wel uit hoeveel jij oefent in jouw eigen tijd. Degene die het meest oefent heeft het meest resultaat!

Zijn er opnamen?

Alle avonden worden opgenomen en komen online te staan in de online leeromgeving. Hier krijg je automatisch toegang voor na je aanmelding.

Ik heb al zoveel geprobeerd, wat maakt dit anders?

Mijn ervaring is dat mensen die al veel gedaan hebben, meestal bij mij veel nieuwe dingen leren. Hoe komt dat? De meesten zijn nog nooit bij iemand geweest die het zelf gehad heeft, die er in gespecialiseerd is en die je diepgaande antwoorden kan geven. Het is mijn eigen aanpak die veel dieper gaat dan wat de meesten leren. Gun jezelf de kans en ontdek het zelf! De enige manier om er vanaf te komen is door te blijven ontwikkelen!

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.