Skip to main content

Online Class Angst Voorkomen

Level 2: Self-care is het antwoord

Start: 15 mei

Direct aanmelden

Angst voorkomen

Herken jij dit? Met angst voel je je niet jezelf, je kan moeilijk ontspannen en je geniet minder. Ook heb je daarbij fysieke symptomen, zoals een hoge ademhaling, hartkloppingen, spierspanningen of een licht gevoel in je hoofd. Angst heeft invloed op je sociale leven, zoals vriendschappen, liefdesrelaties en doet iets met je als ouder. Het beperkt je vrijheid. En dat is wat je zoekt, nietwaar?

Wat kun je hieraan doen?

Ervaar jij deze punten?

 • Je ervaart vaak fysieke sensaties, zoals spanning, lichte gevoelens of trillerigheid en je wil dat die weggaan
 • Je piekert veel en het lukt je niet om het te stoppen
 • Je krijgt je emoties niet in bedwang, dat frustreert je en je begrijpt niet wat er aan de hand is
 • Je hebt in sociale situaties het gevoel dat je het niet goed doet of dat er iets mis met je is, terwijl je juist wil genieten
 • Je probeert controle te krijgen over het leven en dat lukt niet

Ik was vroeger ook zo

Leven met één van deze punten is al zwaar, laat staan als je ze allemaal ervaart.

Nadat ik mijn paniekaanvallen overwonnen had, bleef ik nog een lange tijd last houden van de bovenstaande punten. Met name worstelde ik erg met mijn emoties. Ik voelde nog erg veel angst en dat ging vaak maar niet weg.

Ik snapte niet waar dat door kwam. Wat deed ik verkeerd?

Al een aantal jaar was ik bezig met zelfontwikkeling, met veel NLP, hypnose en andere methodes om mentaal sterker te worden. Daar leerde ik hoe je piekeren kan stoppen, angsten kan oplossen, beter kan ontspannen, zelfvertrouwen ontwikkelt en nog veel meer. Maar nog steeds voelde ik veel angst.

Ik ging nog verder en kwam op het spirituele pad. Bij retreats leerde ik mezelf kwetsbaar opstellen, om te huilen en onzeker te mogen zijn. Daar werd ik omarmd en leerde ik dat ik oké was zoals ik was. Ook met behulp van plantmedicijnen zoals Ayahuasca, leerde ik een kant van mezelf kennen die ik lang onderdrukt had. Ik kreeg mijn vrijheid terug.

Vervolgens deed ik veel traumatherapie en kwam ik erachter hoeveel ellende een mens doorgegeven krijgt vanuit familie. Hier heb ik me verder in verdiept en werk in nu ook mee mee mensen.

Wat werkte er voor me?

Inmiddels heb ik al ruim 13 jaar dit soort dingen gedaan om een sterker mens te worden. Dit is mijn passie, ik wil mijn volle potentie bereiken en ongeremd leven. Wat ik leerde was:

 • Je emoties zijn signalen van je onbewuste systeem die aangeven dat iets aandacht nodig heeft
 • Hoe anders je ook bent dan anderen, je bent niet raar, stom of verkeerd. Je doet er ook toe en je verdient liefde
 • Je hebt behoeften en grenzen. Als je daar niet voor zorgt, dan ga je je slecht voelen. Zorg je er wel voor, dan zit je goed in je vel
 • Angst geeft aan dat jij je op een bepaalde manier niet veilig voelt en daar is zorg voor nodig, pas dan kan angst weer weg
 • Gepieker is alleen maar een poging van je mind om een probleem op te lossen. Soms hebben we een ander perspectief nodig om iets op te lossen, soms moeten we ons neerleggen bij hoe het leven is, er is niks op te lossen
 • Onze maatschappij stimuleert het dragen van een masker, dit maakt men op den duur ongelukkig. Het loont om dapper jezelf te zijn
 • Mensen hebben een krachtige levensvisie nodig om vertrouwen uit te putten

Hoe meer ik van deze dingen leerde, hoe beter ik me ging voelen en hoe minder angst ik voelde. Uiteindelijk werd ik heel zelfverzekerd, was angst geen probleem meer voor mij en begonnen mensen mij te zien als een krachtig persoon. Ik kreeg steeds meer indrukwekkende die zich eindelijk begrepen voelden en kregen wat ze zochten.

Het effect op anderen

Alle dingen die ik leerde hadden een groot effect op mijn cliënten en trainingen. Uiteindelijk ontdekte ik vijf bronnen van angst, waar ik mensen op begon te coachen. Die bronnen zijn: Fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel. De grootste effecten die ik gezien heb wanneer je daarin groeit:

Het fysieke

Fysiek zitten mensen vaak in de overlevingsstand. Wanneer je mensen hieruit haalt gaat alles vanzelf een stuk beter. Er zijn verschillende oefeningen en technieken voor. Je krijgt meer energie, slaapt beter, ervaart meer rust, je fysieke gezondheid verbeterd en geniet meer omdat je lijf zich fijn voelt.

Het mentale

We besteden hier veel tijd aan in trainingen en coaching. Hier creëren mensen vaak problemen, ook als ze er niet zijn. Ik help mensen in te zien welke gedachten er niet kloppen en wat een meer gegronde kijk op het leven is. Je krijgt meer zelfvertrouwen, rust in je hoofd, je wordt productiever en je krijgt een positievere kijk op het leven.

Emoties

Emoties zijn er om te voelen. Vaak houden mensen ze echter binnen en dan wordt het een soort hoge drukketel. Echter door de fysieke en mentale blokkades kunnen mensen ze vaak niet vrijlaten. Door dit op te lossen krijg je meer zelfbewustzijn omdat je je emoties voelt, je zorgt beter voor jezelf, je krijgt meer energie, je ontwikkelt een hoger zelfbewustzijn en je gaat meer genieten van de fijne emoties.

Sociaal

Sociaal hebben mensen vaak last van dat ze zich anders voordoen dan hoe ze daadwerkelijk zijn. Ze gaan grenzen over en letten niet op hun eigen behoeften. Wanneer mensen dat wel doen, merken ze plotseling hoeveel beter ze zich gaan voelen. Typisch verdwijnen dan ook allerlei piekergedachten, fysieke klachten en kunnen de emoties gaan liggen, want je zorgt goed voor jezelf. Dit zorgt voor kracht en vertrouwen.

Het spirituele

Hiermee bedoel ik ook je levensvisie mee. Waar gaat het leven nou om volgens jou? Vaak leven mensen het leven op een manier die niet in lijn is met waar ze naar verlangen. Dan komt angst, niet zo gek! Door in lijn te leven met je verlangens zie je dat mensen weer zin krijgen in het leven. Dit geeft energie, hoop en zelfvertrouwen.

Wat mensen zeggen over deze class

Verhelderend, confronterend, vooruitstrevend, openbarend, recht in het hart. Handvaten voor het creëren van je eigen geluk en veiligheid. Ik ben enorm blij dat ik mezelf dit mooie cadeau heb gegeven en ik voel al een groei. Mike geeft je een gevoel van vertrouwen, enorme kennis en een warm bad waarin je terecht komt en jezelf mag zijn. Ik raad het een ieder aan die nu eindelijk voor zichzelf wilt gaan zorgen.

– Marcella

Wat voor mij een enorme eye-opener is geweest is dat ik heb geleerd dat ik over mijn grenzen ben gegaan. Ik heb mijn grenzen en behoeften niet aangegeven, niet op tijd in ieder geval. Ik vond het heel fijn om mijn behoeftes te leren kennen en dat ik daar naar mag luisteren waardoor ik dichter bij mezelf blijf. 

-Mirjam

Ik had nooit gedacht dat ik ooit zo naar angst zou kijken. Na al die jaren heb ik eindelijk een dag gehad zonder angst, zonder symptomen en ik voelde me weer vrij. Ongelooflijk. Ik ben je hier diep dankbaar voor.
Willem

De online class ‘Angst Voorkomen’

Het doel van de online class is dat jij gaat leren wat er nodig is om angst te voorkomen. Dat betekent dat je alle bronnen van angst leert begrijpen in jouw leven en daarvoor zorg draagt. Doe je dat, dan verdwijnt angst. Waarom? Angst komt eigenlijk alleen maar zeggen: “Hé, zoals je nu leeft, dat is niet helemaal veilig. Luister naar me, ik zal je vertellen wat het is!”

Het antwoord is dus self-care.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Dan nodig ik je uit!

De training bestaat uit 5 avonden via Zoom van 19:00 – 21:00. De data zijn: 15, 22 mei, 5, 12, 19 juni. Van alle avonden krijg je opnamen. Tussen de sessies door krijg je verdiepende opdrachten om tot grotere inzichten te komen en te integreren wat je geleerd hebt. Daarnaast krijg je toegang tot een WhatsApp groep van deze class waar ik ook in zit voor vragen en contact met mededeelnemers.

Voor wie is deze class?

Dit is voor jou als je:

 • Je al wat weet van paniekaanvallen overwinnen (bijvoorbeeld door training van mij) en je hebt nog last van angst
 • Je bent bereid om angst aan te kijken
 • Je bent goed in zelfreflectie en kan zelfstandig werken
 • Je bent bereid om te delen met anderen in de groep en te luisteren zonder te oordelen
 • Hoogopgeleid denkniveau is voor jou makkelijk te volgen (hbo+)

Dit is niet voor jou als:

 • Je wil dat iemand je angst wegneemt
 • Je 1-op-1 begeleiding wil
 • Je wilt dat iemand alles voor je uitlegt
 • Je niet mee durft te doen in een groep
 • Je meer dan één soort medicatie gebruikt tegen angst

Wat je zal leren in deze mooie class

Sessie 1 Wat komt angst nou eigenlijk doen? Waar is het voor?
Hier leer je heel anders kijken naar angst. Het is de bedoeling dat je samen gaat werken met angst, zodat je de boodschap ervan hoort en zo je leven kan verbeteren.

Sessie 2 Wat maakt het moeilijk om naar angst te luisteren en hoe leer je dat wel te doen?
Dit is het vervolg op de vorige sessie. Vaak is er nog weerstand tegen angst, of het triggert oude herinneringen, vaak ook schaamte, schuld, verdriet en woede. Samen met de groep gaan we ontdekken hoe je die weerstand weer loslaat, waarom al die gevoelens er waren en welke boodschap ze voor je hebben.

3. Wat is de rol van grenzen, behoeften en de sociale regels en angst bij jou?
Hier gaan we goed praten over jouw grenzen en behoeften. Zorgen dat jij goed voor jezelf kan zorgen. We kijken ook naar blokkades, waar je het gevoel hebt dat je volgens de sociale regels niet voor jezelf kan/mag zorgen. Samen met de sociale setting van de groep creëren we een nieuwe imprint waarin je een nieuwe sociale regel leert. Je mag en kan het wel.

4. Veiligheid
Angst en veiligheid gaan hand in hand. Wat is veiligheid voor jou? Waar heb jij je niet veilig gevoeld in je leven? Spelen er nog dingen uit je jeugd die je nu nog onveilig laten voelen? We gaan deze patronen leren kennen en ze leren doorbreken, zodat je veiligheid kan creëren. Hier hebben we het ook over voor jezelf opkomen, perfectionisme, pleasen en verantwoordelijkheid.

5. Een levensvisie in harmonie met angst
Je hebt inmiddels veel geleerd over angst. In deze sessie kijken we naar het grotere plaatje, welke rol ga jij angst laten spelen in jouw leven? En hoe zit het met je andere gevoelens? Wat voor visie op het leven kun je maken, zodat jij helemaal mag zijn zoals je bent, met veiligheid en vertrouwen?

Hoe werken we?

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we een stuk theorie, gaan we met elkaar in gesprek, doe je schrijfopdrachten en doe je oefeningen samen met anderen.

Er zal ook ‘huiswerk’ gegeven worden om de onderwerpen uit de bijeenkomsten verder te onderzoeken. De bedoeling is dat je hiermee ook buiten de online calls om stappen blijft zetten, zodat je het integreert in je leven.

Waarom deze class zo belangrijk is

Ik heb deze lessen ongelooflijk gemist in mijn leven. Niemand om mij heen begreep me en kon me uitleggen wat ik nodig had. Daarbij voelde ik me bijna nergens veilig genoeg om te vertellen wat er in mij omging.

Ik wil dat anderen deze eenzaamheid niet voelen. Je bent een normaal mens, je bent oké en je hoeft je nergens voor te schamen. Hier ben je veilig.

Ik snap het als jij je onzeker voelt, niet weet of deze class iets voor jou is. Daarop wil ik zeggen, vertrouw me. Je hebt hier een plek. Als dit verhaal met je resoneert, dan is dit voor jou. Laat je omarmen en je helpen je veilig te voelen in deze wereld.

Je bent sterker dan je denkt, zoveel sterker. Die kracht kan ook beangstigend zijn. Deze kracht in jou aanspreken, gaat je bevrijden.

Deze class is anders

Ik geloof in jouw innerlijke wijsheid, ik ben meer een gids. Jouw innerlijke wijsheid is goed genoeg om jezelf de juiste kant op te wijzen. Je hebt alleen nooit geleerd om dit te gebruiken, sterker nog, je bent het waarschijnlijk gaan wantrouwen.

Deze class gaat daarom niet over ‘kennis’ vergaren, of dat ik je ga vertellen hoe het zit. Je gaat het zelf ontdekken samen met de groep. Dat is de enige echte manier om je veilig te voelen, want alleen jij weet wat je daarvoor nodig hebt.

Dit wordt ook allerminst een zielige, of heel serieuze workshop. Er is humor, er is lucht, er is openheid. Het zal soms diep zijn en heftig voelen en ook vloeiend en moeiteloos. Whatever er opkomt is welkom. Het is juist ervaren dat jij mag zijn zoals je bent en dat daar geen oordeel over is.

Dit is ook niet iets dat ‘werkt’ of niet. Het is het ontwikkelen van emotionele self-care. Dat is een altijd veranderende ervaring. Het gaat erom dat je leert te luisteren naar je gevoel en dan uitvindt wat je nodig hebt.

Wat je allemaal krijgt

 • Vijf avonden van 2 uur online class met mij
 • Een jaar lang toegang tot opnamen van de sessies
 • Een whatsapp groep met alle deelnemers en mij voor support, vragen en extra informatie
 • Een maand nazorg via de whatsapp groep
 • Elke sessie uitgebreide schrijfopdrachten om zelf tot diepere inzichten te komen

Prijs snelle beslisser €300 t/m 9 mei (1 dag verlengd)

Wat is deze training waard? Mensen die deze tijd met mij 1-op-1 werken betalen €3000. Wat verwacht jij dat deze training je zal brengen? Hoe ver zouden de sessies jou vooruit helpen? Wat kan het voor jou doen om in deze groep je angsten los te laten?

Klopt deze prijs voor jou? Dat is alles wat ertoe doet. Velen zijn je voorgegaan en vonden dit een geweldige training. De beste investering ooit!

Prijs vanaf 10 mei: €400

Schrijf je op tijd in om gebruik te maken van de snelle beslisser korting.

Meld je hieronder aan!

Klopt dit verhaal voor jou? Voel jij je aangesproken? Heb jij deze hulp nodig? Meld je dan aan voor deze life changing class.

Zie hieronder het aanmeldingsformulier!

Aanmelden Online Class Angst Voorkomen

Data: 15, 22 mei, 5, 12, 19 juni – 19:00-21:00
Wat je krijgt:
– Een jaar lang toegang tot de opnamen van de sessies
– Een whatsapp groep voor steun, vragen en extra informatie
– Elke sessie schrijfopdrachten om zelf tot diepere inzichten te komen
– Een maand nazorg via de whatsapp groep
Locatie: Online via Zoom met laptop, tablet of smartphone
Prijs: €400

Aanmelden

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.