paniekaanvallen stoppen

Wil jij eindelijk écht van je paniekaanvallen afkomen?

Heb je al veel geprobeerd, maar heb je nog steeds last van paniekaanvallen of een continu onrustig gevoel? Heb je al (te) vaak je huisarts bezocht en therapie gevolgd? Misschien ook medicijnen geprobeerd? Ik begrijp het. Je bent niet de enige. Je hebt last van een of meer van deze dingen: angst voor de angst, hartkloppingen, licht in het hoofd, bang om flauw te vallen, bang dat je doodgaat, gek wordt, of de controle verliest, derealisatie, depersonalisatie, hypochondrie, agorafobie en wellicht nog andere dingen. Waarschijnlijk zit je nu op het punt dat je weet dat je niet bang hoeft te zijn, maar toch kun je de angst niet loslaten en in bepaalde situaties wordt je nog heel angstig of krijg je een paniekaanval.

Dat is een van de meest frustrerende dingen die cliënten mij vertellen en waar ik vroeger zelf mee zat. Zeker wanneer je een gedreven, intelligent persoon bent lijkt het onbegrijpelijk. Vanuit je gedrevenheid heb je daarom waarschijnlijk al van alles geprobeerd: ademhalingsoefeningen, afleiding, medicijnen (antidepressiva of benzodiazepinen), meditatie, EMDR, EFT, hypnose of meer. Het hielp je niet of weinig. Met als gevolg - wat totaal niet klopt - dat je vast een keer gedacht hebt dat er misschien echt iets mis met je is. 

Ik ken het verhaal. Ik ben er vroeger zelf doorheen gegaan. Het is mijn werk om precies mensen zoals jij te helpen. Op een down to earth manier.

Mike Hoffmeister klein8.pngIk ben Mike Hoffmeister, oprichter van paniekaanvalvrij.nl en gecertificeerd coach en trainer in Neuro-Linguïstisch Programmeren, ofwel NLP. Ik help gedreven, intelligente mensen met extreme angsten en paniekaanvallen die nergens meer verder komen. Ik leer ze om dit echt te overwinnen, zodat ze alle dingen kunnen doen die ze graag willen, met een succesrate van 90-95%.

Tussen 2007 en 2009 had ik paniekaanvallen, toen ik wiskunde studeerde aan de universiteit van Nijmegen. Ik was bang dat ik doodging, gek werd, mezelf iets aan zou doen, anderen iets aan zou doen, ik had last van hypochondrie, allerlei fysieke sensaties, sociale angst, derealisatie, depersonalisatie en ik was depressief. Ik voelde me verloren. Ik was bang dat ik gek was en durfde daarom voor lange tijd niet naar een psycholoog. Mijn sociaal leven leidde er erg onder. Ik schaamde me en had het aan niemand verteld. Daardoor had ik overal een masker op en voeld ik me eenzaam en letterlijk waardeloos. Op een zeker moment besloot ik toch naar een studentenpsycholoog te gaan en een klein beetje te vertellen. De therapeute zei direct dat ik paniekaanvallen had. Dat was een hele opluchting, want ik was dus niet gek. Maar toen ik ging Googlen naar oplossingen, vertelden bijna alle websites dat mijn brein kapot was, dat ik er nooit meer vanaf zou komen en dat ik het alleen met lange therapie en medicijnen kon verminderen.

Daar geloofde ik helemaal niks van. Ik vertrouwde erop dat er alleen iets mis wat met mijn denken. Ik durfde wederom niet meer naar psychologen te gaan.

In mijn eentje ging ik van heel goed, naar weer heel slecht. Je kent het wel. Na een tijd had ik toch een doorbraak. Ik had een paniekaanval uitgedaagd in plaats van proberen te onderdrukken. Daardoor ervoer ik voor het eerst dat het niet gevaarlijk was. Het was een gigiantische overwinning, hoewel ik nog steeds dagelijks bang was. Rond die tijd leerde ik zelfontwikkeling kennen en kwam ik uit bij NLP. Dit was alles wat ik zocht en ik besloot naar een training te gaan in Londen, bij een van de originele ontwikkelaars. Ik leerde daar controle te krijgen over mijn innerlijke wereld, mijn gedachten, verbeelding en emoties. Ik was verkocht. Eindelijk had ik iets concreets gevonden dat werkte en waar ze niet zeiden dat ik er voor de rest van mijn leven last van zou hebben. Ik bleef me verdiepen in verschillende delen van zelfontwikkeling en ik werd gecertificeerd trainer en coach in NLP.

Het was een lange reis voordat ik echt het gevoel had dat ik weer een leuk leven had. Het lag dan ook niet hapklaar voor mijn voeten, ook bij de zelfontwikkelingstrainingen niet. Ik moest zelf de puzzelstukjes bij elkaar zoeken. Maar toen ik het eenmaal duidelijk had, kon ik niet begrijpen waarom dit niet direct online te vinden was. Want het waren helemaal niet gigantisch ingewikkelde ideeën. Juist het tegenovergestelde, het is vrij simpel als je eenmaal weet hoe het werkt. Ik was boos op de maatschappij, gefrusteerd met alle onzin die er te vinden was en ik was verontwaardigd. In deze tijd zou dit toch niet meer hoeven. Een van de fundamentele principes uit elke fatsoenlijke stroming in zelfontwikkeling is dat je zelf verantwoordelijkheid neemt. Ik besloot om het dan maar zelf te doen. In 2013 startte ik mijn bedrijf en begon te coachen, zodat mensen zoals jij, die de wil en hoop hebben, direct de juiste informatie kunnen vinden.

Sinds 2016 doe ik dit fulltime. In die tijd heb ik mensen gecoacht vanuit alle hoeken van de samenleving. Velen uit het bedrijfsleven, maar ook studenten, brandweermannen, rechters, ondernemers, psychologen en artsen. Van mensen die er pas een paar maanden last van hebben, tot 20 jaar of langer. Mijn cliënten krijgen duidelijkheid over wat er bij ze speelt. Ze leren hoe daarmee om te gaan en het op te lossen. Ze kunnen weer aan het werk. Ze zijn er weer voor familie en vrienden. Ze zijn er weer voor zichzelf. Ze krijgen hun leven weer terug.

Coaching voor paniekaanvallen overwinnen

Het coachingspakket is erop gericht om je te leren wat er echt aan de hand is, hoe je dat oplost en dat je de vaardigheden leert die daarbij nodig zijn. Meestal kost dit twaalf sessies van een uur. In sommige gevallen doe ik zes sessies, wanneer ik merk dat iemand minder nodig heeft. Het verschil hiertussen is meestal hoe lang je er al last van hebt. Binnen zes sessies leer je alle informatie, alle stappen en de werking, zodat je de juiste kennis en vaardigheden hebt. Ook heb je hier inmiddels successen meegemaakt, zoals ervaren dat je niet angstig werd of geen paniekaanval had in een situatie waar dat eerst wel zo was.

Wanneer mensen echt de twaalf sessies nodig hebben, komen mijn cliënten na deze zes sessies erachter dat angst opeens in nieuwe situaties op komt zetten, of zelfs dat het erger wordt. Dit is helemaal geen slecht teken, maar duidt erop dat hetgeen waar het eigenlijk om gaat nog niet duidelijk is. Dat is heel normaal en juist een goed inzicht. De zes sessies daarna gaan daarom dieper in op jouw persoonlijke situaties en daarmee kom je erachter dat dit met meer dan alleen angst te maken heeft. Dit klinkt misschien zwaar, maar dit zijn juist hele fijne doorbraakmomenten. Hier begint alles te klikken en merk je dat je de controle weer terugkrijgt. Het zijn daarom sessies waar je ook de hoogtepunten meemaakt.

Samengevat:

 • Twaalf sessies van een uur. Dit is in de meeste gevallen ruim voldoende.
 • Aan het begin elke week een sessie, daarna met meer tijd ertussen.
 • Alle sessies zijn online, via laptop, tablet of smartphone (iedereen kan dit).

Ter ondersteuning van de momenten dat we geen contact hebben, zijn er twee extra delen aan dit traject die je nergens anders vindt.

De online videotraining 'Krachtig door Paniek'. Deze training krijg je er gratis bij, levenslang. Hierin leg ik stap voor stap uit hoe paniekaanvallen werken en hoe je er vanaf komt. Dit is naslagwerk voor als je iets nog een keer wil terugzien. Daarnaast vraag ik je soms om voor een sessie een paar video's te kijken, zodat we het tijdens de sessie over jou kunnen hebben.

Vrijblijvend is er elke dinsdagavond om 19:30 uur een online groepssessie van twee uur. Hiernaartoe komen cliënten, ex-cliënten en mensen die alleen de videotraining doen. Alleen ik ben te zien en te horen. Mensen kunnen vragen stellen of hun successen delen. Heeft iemand een vraag, dan kun je die via microfoon stellen. Hier heb je een jaar lang toegang tot, zodat je ook na coaching vragen kan blijven stellen. De groepssessies hebben een extra nut. Door verhalen van anderen te horen, merk je dat je niet de enige bent en dat werkt rustgevend. Daarnaast is het inspirerend om van anderen te horen hoe zij vooruitgaan en werkt het geruststellend dat er ook altijd mensen zijn die het moeilijker hebben dan jij. Flauw voor hen, maar het betekent ook dat jouw verhaal hen eventueel weer kan inspireren.

Aanpak coaching

Hier is een samenvatting van waar we op focussen tijdens coaching.

Extreme helderheid

Ik zoek met je uit wat er precies binnen in je hoofd gebeurt. Het is klaar met onduidelijkheid en verwarring. Dit is veel simpeler dan je denkt. Juist deze simpliciteit vinden maakt het zo krachtig. Mede dankzij mijn persoonlijke ervaring is dit mijn grote kracht. We gaan niet graven in het verleden, maar blijven in het nu.

Strategie

Helderheid is fijn, maar het zegt nog niet hoe je dit oplost. Ik leer je de strategie om angst en paniek te overwinnen. Dit is vanuit mijn eigen visie en sluit prima aan bij de wereldexperts van dit moment. De oplossing is al lang bekend, je moet deze alleen weten te vinden. Ik heb de beste wetenschappers, coaches en trainers zoals ik bestudeerd en je leert hoe wij dit aanpakken.

Vaardigheid

Tot nu toe waren we bezig met kennis. Hier leer je de vaardigheden om de strategie ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Je leert verschillende tools die je helpen om angst weer tot een normale emotie te maken en je gedachten op orde te krijgen. Daarnaast leer ik je een techniek zodat je je brein programmeert om te weten wat te doen wanneer je een paniekaanval voelt opkomen. Het gaat hier om resultaat bereiken en vertrouwen ontwikkelen.

Externe factoren

Over het algemeen zijn we met coaching bezig om je interne factoren op orde te krijgen. Echter komt het regelmatig voor dat externe factoren, zoals drukke agenda's, werk, familie of vrienden het moeilijk kunnen maken. Ook hier luister ik naar. Aan jezelf denken, je behoeften vervullen en jezelf hiervoor de ruimte geven zijn essentiële elementen van paniekaanvallen overwinnen.

Mindset upgraden

Deze vind ik de belangrijkste. Werken jouw mindsets voor je of tegen je? Ik wil weten hoe je denkt over jezelf, angst, emoties, het leven, anderen, je verantwoordelijkheden etc. Vaak denken we op manieren die ons niet helpen en bovendien onwaar zijn. Door dit aan te passen krijg je meer vrijheid en controle over jezelf en je leven. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik je al op een paar negatieve mindsets wijzen en uitleggen waarom die belangrijk zijn.

Waarom ik meer dan 90% succes heb

 • Ik heb het zelf overwonnen en heb sinds 2009 geen paniekaanval meer gehad, ik weet hoe het werkt.
 • Ik heb bijna alle 'symptomen' gehad en kan me daarom enorm goed inleven in anderen.
 • Ik doe niet aan vage verhalen, graven in het verleden of dingen onbegrijpelijk uitleggen, ik doe alleen aan duidelijkheid.
 • Ik heb de wereldexperts bestudeerd en doe wat zij doen, op mijn manier.
 • Ik ben geen afstandelijke expert, maar een toegankelijk mens. Ik vertel gerust over mijn ervaringen, overwinningen en zeker ook tekortkomingen. Deze echtheid, heb ik gemerkt, schept een band, en geeft je het gevoel dat je een normaal mens bent. Zo kun jij mij beter begrijpen en ik jou.

Wat mij het meest opvalt tijdens kennismakingsgesprekken is dat mensen vaak geen flauw idee hebben hoe je dit probleem oplost. Ook als ze bij artsen, psychologen en psychiaters geweest zijn. Dat komt omdat een beduidend aantal hulpverleners simpelweg niet de protocollen volgen. Deze incompetentie komt helaas nog erg vaak voor en er is meestal geen enkele manier om van tevoren te weten hoe het zit. Meestal kun je het na een tijdje wel aanvoelen, je hebt dit hoogstwaarschijnlijk meegemaakt. Het is jammer, de methode die werkt is al decennia bekend, maar mensen passen het gewoon niet toe.

Natuurlijk ligt het niet altijd aan de therapeut. Ook ik heb geen 100% succes. Bijna altijd ligt het er dan aan dat iemand maar half gemotiveerd is, de opdrachten niet uitvoert, of dat er eigenlijk nog veel meer aan de hand is dan paniekaanvallen. Deze mensen maken ook nooit het traject af. Vandaar dat ik zoveel mogelijk werk met gedreven mensen.

Een andere reden waarom het mij zo vaak lukt is dankzij mijn combinatie aan vaardigheden. Ik heb een wiskunde master in de richting van logica. Daarnaast ben ik NLP trainer, waar je heel precies leert te communiceren. Bovendien heb ik veel ervaring met theater, emotionele ontwikkeling en spiritualiteit. Hierdoor ben ik erg sterk in dingen precies maken, ingewikkelde concepten begrijpelijk overbrengen, mensen aanvoelen, de vinger op de juiste plek leggen en kunnen lachen om de manieren waarop we het onszelf soms zo moeilijk maken. Maak maar eens een afspraak met me, dan zal je het merken :)

Ondersteunende extra's

 • Opnamen van de sessies - zodat je alles dat zo goed werkte voor altijd bij je hebt.
 • Een jaar lang gratis toegang tot al mijn online groepscoachingsprogramma's - waaronder elke dinsdagavond een groepssessie 'Krachtig Door Paniek'.
 • Levenslang toegang tot mijn videotraining 'Krachtig Door Paniek' - hier leg ik alles stap voor stap uit.
 • Twee 'emergency calls' van 30 minuten - je krijgt mijn persoonlijk nummer, heb je zoiets van "ik wil NU Mike bellen!' dan mag je mij bellen. Heb ik tijd ga ik direct met je aan de slag. Heb ik geen tijd, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.
 • Daarnaast mag je mij tijdens het hele traject appen en emailen - ik ben er om je te helpen.

Prijs

Het hele pakket van twaalf sessies bedraagt €2997, of drie maandelijkse termijnen van €1150.

Het verkorte traject van zes sessies bedraagt €1997. De eerste helft is meer intensief voor mij, waardoor ik hier relatief meer voor vraag.

Dit is voor veel mensen een hoop geld. Ik weet het. Wat voor prijs zet jij op je leven terugkrijgen? Voor velen is het alles waard. Als je nadenkt over alle tijd en energie die je ervoor terugkrijgt, is het bedrag alsnog goedkoop.

Mijn belofte aan jou

Ik kan je niets garanderen, maar wel dit beloven. Wanneer jij gemotiveerd bent, wil leren, wil groeien, wil ontwikkelen en er alles aan wil doen, dan ben jij de ideale cliënt. In dat geval is vrijwel iedereen meer dan tevreden met het resultaat. Mocht het nou toch om een of andere reden niet genoeg zijn dan weet je dat binnen drie sessies. Het is dan helemaal prima om het coachingstraject te stoppen. Je krijgt dan het geld terug van de niet gevolgde sessies.

Voordat je begint: een gratis kennismakingsgesprek

Voordat je start met coaching is het slim om elkaar te spreken tijdens het gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zoek ik met je uit wat jouw situatie is, wat je graag wilt, wat je tegenhoudt om dit te bereiken en tenslotte hoe ik dit met je zou oplossen. Je zal dan ook merken wat ik voor je kan betekenen. Hieronder plan je jouw gesprek in. Ga ervoor! Dus heb je interesse? Klik hieronder op de knop en plan direct online jouw kennismakingsgesprek.

Wat cliƫnten zeggen over coaching

NLP heeft mij in eerste instantie geleerd om te accepteren dat mijn paniekaanvallen te verhelpen waren. Acceptatie gaf mij al veel rust. Daarnaast heeft NLP mij geleerd om bewust en zelfs onbewust anders te denken bij bepaalde situaties.

Meteen na de 1e sessie merkte ik al verschil en ik kon ik weer naar buiten gaan, in de rij van een supermarkt staan en genieten van een wandeling. Naast het oplossen van de paniekaanvallen heb ik ook oefeningen gehad om naar mezelf, mijn omgeving en mijn toekomst te kijken in een positieve en realistische sfeer. Ik ben nu, na de sessies, nog steeds bezig met de oefeningen. Ik ben bezig om alles weer te kunnen doen, die ik voor de afgelopen 3 jaar, deed. Ik kan nu accepteren zoals ik ben, ik kan met mensen over mijn paniekaanvallen praten en ik kan mezelf de tijd geven om mijn doelen te halen.

 
Nikki
Na jarenlang geworsteld te hebben met angst en paniek besloot ik om er echt iets aan te doen. Ik heb werkelijk van alles geprobeerd: mindfullness, yoga, acupunctuur, een maatschappelijk werker, een psycholoog en ga zo maar door. Niks hield en ik had eigenlijk al mijn zinnen gezet op cognitieve gedragstherapie. Het vervelend was alleen dat ik 6 maanden moest wachten. Ik besloot hier niet op te wachten en ging online zoeken naar alternatieven. Al vrij snel kwam ik in contact met Mike.

Mike was de eerste die mij (op een begrijpelijke manier) kon vertellen wat angst en paniek is en hoe het in zijn werk gaat. Dit was voor mij echt een Eye opener! Al jaren voelde ik sensaties en emoties die ik niet begreep. Maar door de uitleg en hulp van Mike begon ik te begrijpen wat ik deed. Doordat ik begreep wat ik deed begon ik er minder bang voor te worden. Voor het eerst in misschien wel 10 jaar had ik het idee dat er dus toch een manier was om om te kunnen gaan met angst en paniek.


Gedurende de therapie ben ik met behulp van de gesprekken met Mike en de video's mijn patronen gaan herkennen en heb ik een manier gevonden om er vrede mee te hebben in plaats van er tegen te vechten (wat het vaak alleen mar erger maakt). Doordat ik geen angst voor de angst meer heb komt de angst minder vaak op en als het komt duurt het minder lang en is het vaak zo weer weg.

Probeer wel om je verwachtingen helder te hebben. Ik had al meer dan 10 jaar angst en paniek. Dus ik had al vrij snel door dat ik niet moest denken dat de angst weg moest. Nee ik moest een manier vinden om er mee om te gaan. Dit heeft mij enorm verlichting gegeven en ik ben Mike dan ook eeuwig dankbaar!
Sven

Ik heb nog steeds profijt van jouw sessies! 

Met mij gaat het goed, afbouwen van medicatie geeft mij af en toe nog wat angstgevoelens, maar ik kan nu heel goed inschatten wat de chemische reactie is en wanneer het weer over is. 

Nog steeds mijn dank aan jou hiervoor!

Wendy

Na een jaar lang heel veel hebben gewerkt (en ook 2 uur per dag voor woon-werk onderweg was) kreeg ik last van paniekaanvallen (angsten). Ik dacht dat ik gek werd, en vroeg mijn vriendin of ik naar een gesticht moest haha, zij lachte en zei nee, je moet gewoon even een goede professionele trainer zoeken die je daarbij kan helpen.

Na wat zoeken kwam ik terecht bij Mike Hoffmeister (en echt: hij is de meister!!)

Ik keek eerst wat video`s die gratis waren en daardoor werd ik nieuwsgierig naar goede technieken... ik heb bij Mike de cursus gevolgd en eigenlijk na de 1ste sessie voelde ik al gelijk verlichting.

Na wat goede technieken werd mijn leven telkens weer wat dragelijker zonder die 'paniekaanvallen'. Wat ik bij Mike echt heb geleerd is:  Doen wat je leuk vindt! En leef je eigen leven.

Ik wilde namelijk helemaal niet 2 uur woon-werk rijden, en ik wilde eigenlijk ook niet naast buren wonen die telkens praatjes begonnen te maken..! (over onzin verhalen, en die buren konden ook nog eens niet naar mijn verhalen luisteren,) maar ik deed het wel! Een JAAR LANG!! 

Door Mike zijn technieken en gouden tips heb ik mijn leven inmiddels weer helemaal terug! Ik ben weer vrolijk en ben niet meer bang tijdens auto-rijden en ook geen paniekaanvallen meer.

Maar ik stuit wel tegen een probleempje aan,... en dat is dat het eigenlijk oer-saai is zonder die paniek aanvallen ;-) hahahah dit is natuurlijk een grapje! Nee echt fanstastisch! Ik kan Mike Hoffmeister iedereen aanraden, en wat Mike doet waardeer ik heel erg!
 
Maurits - Zwitserland

Ik heb gisteravond mijn 1e succes behaald.

Ik ben gisteravond naar een informatieavond gegaan over koolhydraten in de voeding, deze was georganiseerd door de plaatselijke dietisten.

Het duurde 1 ½ uur en tijdens deze informatieavond kon ik mijn aandacht houden bij wat er werd verteld, er was mijn aandacht niet bij mij lichamelijke sensaties.

Dit is voor mij echt een groot succes, ik ben nooit naar een informatieavond geweest vanwege mijn angst en paniekklachten.

Ik weet dat ik het zelf heb gedaan, maar zonder jouw hulp was dit niet gebeurd.

Dank je wel hiervoor.

Karin