Veelgestelde vragen

Hoe kom je van paniekaanvallen af?

Het is heel belangrijk dat je begrijpt dat er niet een magische pil is, of dat iemand iets tegen je kan zeggen, zodat het in één keer allemaal duidelijk wordt. Er is werk voor nodig. De echte vraag is daarom: wat ben jij bereid om eraan te doen?

De oplossing voor paniek is al heel lang bekend. Alleen de meeste mensen weten dit niet. Ook artsen en psychologen passen dit heel vaak niet toe. In sommige gevallen behandelen deze hulpverleners mensen zelfs op een manier waarvan aangetoond is dat het de problemen groter maakt. Dat is jammer, maar het zijn ook mensen.

Het antwoord op de vraag hoe je paniekaanvallen overwint, is vrij lang. Vandaar dat ik er een gratis workshop voor opgenomen heb en een ebook geschreven heb. Je krijgt hier enorm veel! Dus wil je er echt voor gaan? Meld je dan hier gratis aan.

Ik heb last van ... is dit normaal?

Ik ga ervan uit dat je bij de dokter bent geweest en dat je gezond bent verklaard. Dat betekent dat je veilig bent. Ondanks dat vragen mensen mij heel vaak of het normaal is wat ze meemaken. Het antwoord is ja.

Het probleem bij paniek zijn niet de sensaties of de klachten. Het probleem is niet een van de veelvoorkomende dingen, zoals dat je hartkloppingen hebt, dat je licht wordt in je hoofd of dat je het idee hebt dat je gek wordt.

Het probleem is ook niet dat je misselijk wordt, naar de wc moet of dat iets anders niet lekker voelt.

Het echte probleem is dat je denkt dat dit de problemen zijn. Daardoor focus je op de verkeerde dingen en hou je juist het probleem in stand. Het echte probleem is het piekeren en de angst voor de angst. Dat dien je op te lossen en dat kun je leren. Om je hierbij te helpen is er een gratis video workshop die je kunt kijken. Hier leg ik in uit wat het echte probleem is en wat je daaraan kunt doen. Om je hiervoor aan te melden ga je naar: aanmelding video workshop paniekaanvallen overwinnen.

Ik heb er al heel lang last van, kan ik er nog vanaf komen?

In mijn ervaring wel. Mensen vergissen zich er echter in dat dit geen ziekte is en dus ben je niet op een gegeven moment "beter". 

Je mist een bepaalde vaardigheid. Een aantal levenslessen. Wanneer je deze wel beheerst, dan is je probleem opgelost. Hoe kom je hieraan? Door er veel tijd en energie in te steken.

Heb je dit probleem oplossen ooit tot een prioriteit in je leven gemaakt? Dat is was nodig is.

De mensen die er vanaf komen zijn meestal ook de mensen die er het hardst aan werken.

Bij mij is het heel erg, kan ik er wel vanaf komen?

Mag je drie keer raden wat bijna iedereen aan mij vraagt... :)

Iedereen denkt dat het heel erg is. Een paniekaanval voelt nu eenmaal heel sterk, dat geldt voor iedereen. Dus je bent waarschijnlijk net als de rest. Natuulrijk zijn er uitzonderingen, maar ik ga ervan uit dat jij er ook vanaf kunt komen.

Tot nu toe zijn de enige mensen die er niet vanaf komen, ook de mensen die er niet zoveel aan doen. Ze zoeken ook vaak niet de juiste hulp en blijven in hetzelfde patroon zitten. Ik geloof dat je eruit kunt komen, ben je bereid om het werk te doen?

Meld je dan hier aan voor de gratis mini workshop!

Ik heb het gevoel dat ik helemaal de controle over mijn leven/lichaam kwijt ben. Kun je mij helpen?

Ja.

Ik weet dat het niet zo voor je voelt. Maar het probleem is waarschijnlijk makkelijker op te lossen dan je denkt. Ik heb al zoveel mensen hiermee geholpen. Ik heb al zo vaak gehoord dat iemand helemaal hopeloos is en dat blijkt dat ze met precies de standaard problemen zitten... Ik wou dat ik je het direct duidelijk kon maken allemaal, dan zou je me meteen snappen.

Lief, lief mens... Wil je me alsjeblieft geloven dat dit op te lossen is? Wil je me dan ook alsjeblieft geloven dat het best veel moeite kost om dit alleen te doen? En dan ook nog dit... Je hoeft het niet alleen te doen. Er is hulp. Ik wil je helpen. Dus, alsjeblieft. Doe mee met mijn gratis training. Er zal je een hoop duidelijk worden :)

Meld je hier aan voor de training

Waarom heb ik last van paniekaanvallen?

Hier is eigenlijk een lang antwoord voor nodig... Maar hier is een kort antwoord.

Omdat je niet goed omgaat met angst. Omdat je heel veel piekert en nadenkt over alle nare dingen waarvan jij denkt dat ze zouden kunnen gebeuren. Omdat je ultieme zekerheid zoekt, wat niet bestaat. Omdat je jezelf ontzettend onder druk zet. Omdat je denkt dat je allerlei dingen moet die eigenlijk helemaal niet hoeven. Omdat je niet doet wat je wilt en misschien niet eens weet wat je wilt. Omdat je meer bezig bent wat anderen van je vinden, dan wat je zelf eigenlijk vindt.

Omdat je lichaam al langer aan probeert te geven dat er iets moet veranderen en dat je daar niet naar hebt geluisterd.

Omdat er een mooier leven op je ligt te wachten waar je geen paniekaanvallen meer hebt, waar je meer leeft op een manier die bij je past. Omdat je lichaam pas stopt met waarschuwen dat er iets mis is, wanneer je hieraan gaat werken.

Omdat je niet de juiste hulp gevonden hebt. Omdat het moeilijk is de juiste hulp te vinden. Omdat het energie en tijd en aandacht kost om dit te overwinnen. En omdat je dit er nog niet volledig in gestoken hebt om er vanaf te komen.

En er zijn nog meer redenen te bedenken. Ze hoeven niet allemaal op jou van toepassing te zijn, maar dit zijn veel voorkomende.

Wil je iets voor me doen? Het is héél belangrijk dat je gaat werken aan een beter, positiever leven. Je kunt nu een stapje in de goede richting zetten door aan mijn gratis mini workshop "hoe stop je paniekaanvallen" mee te doen. Doe het!

Meld je hier aan

Zoek je een antwoord op een vraag die er niet bij staat? Stel hem hieronder!

Gesprek laden