Skip to main content
Over mij

Hi, ik ben Mike Hoffmeister

Ik ben de oprichter van Paniekaanvalvrij. Ik ben blij dat je er bent. Van mijn 19e tot 23e had ik heel regelmatig paniekaanvallen, waarbij ik bang was om dood te gaan, gek te worden en de controle te verliezen. Ik had sociale angst, hypochondrie, depressieve gevoelens en allerlei fysieke sensaties. Het was een lange weg, maar ik heb het overwonnen. In 2009 had ik mijn laatste paniekaanval.

Toen ik eenmaal wist hoe paniekaanvallen werken, hoe je er vanaf komt en hoe je mensen daarin kan coachen, besloot ik een website op te richten om de informatie en begeleiding te bieden die ik in die jaren vergaard had. Ik ben nu gecertificeerd coach en trainer met ruim tien jaar ervaring aan mensen helpen om angst en paniekaanvallen te overwinnen. Paniekaanvalvrij.nl is het grootste online platform om mensen te helpen die angst en paniekaanvallen ervaren. Ik help voornamelijk gevoelige, intelligente en gemotiveerde mensen die meer willen dan oppervlakkige behandelingen.

Mijn verhaal

Van mijn 19e tot 23e, toen ik wiskunde studeerde, had ik last van paniekaanvallen. Ik was bang dat ik doodging, gek werd en de controle zou verliezen waarin ik mezelf of anderen iets aan zou doen. Ik had last van hypochondrie, hartkloppingen, een licht gevoel in mijn hoofd, chronische hyperventilatie, sociale angst, derealisatie, depersonalisatie en meer. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden die beschrijven hoe ellendig en verloren ik me voelde.

Niemand wist het, want ik schaamde me diep. Overal waar ik was droeg ik een sociaal wenselijk masker. Ik voelde me letterlijk waardeloos. Omdat ik bang was dat ik gek was, durfde ik in eerste instantie niet naar een psycholoog te gaan. Op een zeker moment besloot ik toch een afspraak te maken. De therapeute herkende het direct en zei dat ik paniekaanvallen had.

Ik was opgelucht, want ik was dus niet gek, niet de enige en ik stond er dus ook niet alleen voor. Dit stelde me gerust en gaf me hoop dat er een oplossing was. Toen ik thuis kwam en met goede moed online ging zoeken naar wat je tegen paniekaanvallen kon doen, verliep het heel anders dan verwacht. Op bijna alle websites stond dat mijn brein kapot was, dat ik er nooit meer vanaf zou komen en dat ik het alleen met lange therapie en medicijnen kon verminderen.

Ik schrok me kapot. De hoop die ik had verdween, ik was nog erger af dan ik dacht. Eerst dacht ik nog dat het aan mij lag en dat ik er iets aan kon doen, maar de internetpsychologen vertelden me basically dat ik fysieke hersenschade had.

Echter, de kritische denker in mij had wel wat commentaar op wat ik daar las. Er stond namelijk nergens waar in mijn brein ik schade had, waardoor ik die opgelopen zou hebben en hoe ze dat hadden waargenomen. Wetenschappelijk zaten er dus wat haken en ogen aan dit verhaal. Bovendien waren er ook therapeuten die zeiden dat ze wel konden helpen, maar dan weer niet uitlegden hoe ze dat zouden doen. Ik begreep niet waarom ze die informatie verborgen hielden, wat mijn wantrouwen versterkte.

(Nu ik zelf expert ben op dit gebied en wetenschappelijk opgeleid ben, kan ik zeggen dat het wetenschappelijk incorrect is dat je hersenschade hebt, dat is nooit aangetoond. Het is bovendien onethisch om mensen via een website te diagnosticeren met hersenschade. Tegenwoordig zie je dit niet veel meer, maar ik kom nog regelmatig mensen tegen die denken dat er iets mis met hun brein is.)

Ik geloofde er niets van dat ik niet te helpen was. Ergens had ik nog steeds de overtuiging dat ik hier vanaf kon komen, maar door alle negatieve websites verloor ik het vertrouwen in psychologen. Ik was eerder bang dat ze me zouden overtuigen dat ik niet te helpen was.

Ik stond er weer alleen voor, zonder idee hoe nu verder te gaan. Wat mij op de been hield was een vuur van binnen waarvan ik wist dat het nooit uit zou gaan. Door pure wilskracht, blijven denken, observeren en proberen kwam ik langzaam tot kleine ontdekkingen. Websites zoals YouTube begonnen zich in die tijd te ontwikkelen waar ik video’s vond op het gebied van zelfontwikkeling, wat hielp.

De angst voor de angst overwonnen

Na een tijd had ik een doorbraak. Ik was het op een bepaald moment zó zat dat ik een paniekaanval had uitgedaagd in plaats van het proberen te onderdrukken. Ik was bang dat ik er dood van zou gaan, maar ik deed het toch. Ik overleefde het 😉 en hierdoor realiseerde ik me dat ik het allemaal aankon, dat ik het altijd aan heb gekund. Ik hoefde niet meer bang te zijn voor angst. Ik had de angst voor de angst overwonnen.

Het was een gigantische overwinning, maar ik was nog steeds dagelijks bang, had nog steeds mijn masker op en voelde me nog intens onzeker. Ik dook verder in zelfontwikkeling en kwam uit bij Richard Bandler die NLP, Neuro-Linguïstisch Programmeren ontwikkeld had. Voor het eerst was ik met iemand in contact die zei dat je angst helemaal kon overwinnen. Ook gaven ze daar concrete informatie waarvan ik merkte dat het werkte. Niet alleen dat, ze vertelden ook hoe belachelijk het was dat psychologen zulke onwetenschappelijke uitspraken deden en praktisch niets konden. Dit was alles wat ik zocht! Om me heen verklaarden mensen me voor gek dat ik hiermee bezig was, maar dit was het enige waar ik iets mee kon. Ik besloot naar zevendaagse NLP training te gaan in London bij Richard Bandler.

Dit was een van de beste beslissingen van mijn leven. Ik leerde over de werking van ons brein, de connectie tussen gedachten, verbeelding en emoties en hoe die relateren aan angst. Ik leerde verschillende technieken om met moeilijke dingen te dealen, in het bijzonder voor het overwinnen van angst. Het vuur dat de hele tijd brandde werd eindelijk opgestookt. Dit hielp me op alle vlakken van mijn leven. Ik beet me erin vast en werd uiteindelijk één van de jongste gecertificeerde NLP trainers en coaches ooit.

Ik startte met coachen

Toen ik eenmaal begon te begrijpen hoe angst en paniekaanvallen werkten, wilde ik anderen helpen. Het voelde voor mij onrechtvaardig en verkeerd dat deze belangrijke informatie zo verborgen was. Ik wilde een website opzetten waar iedereen makkelijk kon vinden hoe je paniekaanvallen overwint.

In 2013 startte ik met coachen en sinds 2016 doe ik dit fulltime. In die tijd heb ik mensen gecoacht uit alle delen van het leven, van kinderen tot bejaarden, van mensen aan het huis gekluisterd tot mensen die miljoenenbedrijven runden én, ook psychologen en artsen. Het waren mensen die sinds kort last hadden, tot mensen die al dertig jaar of langer ermee rondlopen. Van mensen die helemaal aan de grond zitten, tot mensen die het normale leven nog kunnen leven.

Nu

Op dit moment is Paniekaanvalvrij.nl het grootste online platform om mensen te helpen die angst en paniekaanvallen ervaren. We geven de meeste gratis informatie weg, waaronder de gratis mini-cursus, blogs, de nieuwsbrief en webinars.

We zijn de enige plek waar je regelmatig live training kan volgen en waar je direct live contact krijgt met een echte professional.

Mijn kracht is dat ik complexe dingen helder kan uitleggen. Ik zie snel waar de blokkade zit en ben goed in mensen helpen daar voorbij te komen. Ik denk dat een goede visie van het leven belangrijk is en dat ons lichaam het aangeeft als het niet lekker gaat. Angst is daar een middel voor. Ik help je graag inzicht te krijgen in hoe jij kan groeien als mens.

Mijn cliënten krijgen duidelijkheid over wat er bij ze speelt. Ze leren hoe daarmee om te gaan en het op te lossen. Ze kunnen weer aan het werk. Ze zijn er weer voor familie en vrienden. Ze zijn er weer voor zichzelf. Ze krijgen hun leven weer terug.

Overwin ook jouw paniek

Onze waarden

🏹 Waarheid

We streven ernaar om uit te zoeken wat er echt aan de hand is. We vertellen de dingen zonder er omheen te draaien.

👋 Openheid

We zijn open over onze eigen ervaringen. We moedigen mensen aan om open te zijn over zichzelf.

🔥 Directheid

Soms is de waarheid hard. Toch zeggen we het, omdat mensen het moeten horen.

💯 Duidelijkheid

De informatie die we delen is helder, concreet en voor iedereen met een beetje hersens te begrijpen

✊ Verantwoordelijkheid

Zowel wij als de mensen waarmee we werken nemen totale verantwoordelijkheid voor zichzelf. De enige manier voor succes is als iedereen bereid is te doen wat nodig is.

🐲 Moed

Voor al deze openheid, eerlijkheid en het aangaan van de problemen is moed nodig. We weten dat het niet makkelijk is en doen het toch.

❤️ Warmte

We openen ons hart voor de mensen die naar ons toekomen.

💁‍♂️ Begrip

We weten dat onze klanten alleen maar menselijke dingen meemaken. We horen en erkennen de gekste verhalen.

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.

Ook je paniekaanvallen overwinnen?

Neem je lot in eigen handen en begin vandaag nog.

Zelf aan de slag

Begin direct met je eerste les

Gratis mini-cursus
Leer de ‘basics’ in 4 video’s

Complete video-cursus
Volg zelf de hele methode

Live met Mike

Volg online trainingen in groepsverband

Online training: Paniekaanvallen overwinnen
Level 1: De essentials

Online training: Omgaan met Angst
Level 2: Onbeperkt Jezelf

Liever 1-op-1 met Mike?
Boek dan een coachingsessie.