Skip to main content

Paniekaanvallen

overwinnen

Mike Hoffmeister

Expert in paniek

Ben jij dit?

Ben je hoogopgeleid? (hbo+)
Ben je jong (18-49) en gemotiveerd?
Heb je last van angst en/of paniekaanvallen?
Ben je al bij een psycholoog geweest zonder resultaat?
Ben je sterk in zelfreflectie?
Is jouw focus niet alleen om van angst af te komen, maar om te groeien als mens?
Zoek je een diepgaande transformatie in plaats van oppervlakkige trucjes?
Zoek je iemand die begrijpt waar jij mee zit en die al jaren mensen precies daarmee helpt?

Dan ben je hier op de goede plek. Scroll vooral verder.

Wil jij eindelijk echt van je paniekaanvallen afkomen?

Herken je dit? Angst voor de angst, hartkloppingen, licht in het hoofd, bang om flauw te vallen, bang dat je doodgaat, gek wordt, of de controle verliest, derealisatie, depersonalisatie, hypochondrie, agorafobie en wellicht nog meer? Waarschijnlijk weet je rationeel dat je niet bang hoeft te zijn, maar toch twijfel je ook nog en blijf je last houden van angst, piekeren en fysieke sensaties.

Dit zijn een paar van de meest frustrerende dingen die cliënten mij vertellen en waar ik vroeger zelf ook mee zat. Zeker wanneer je een welwillend, intelligent persoon bent lijkt het onbegrijpelijk. Je hebt wellicht van alles geprobeerd met artsen, psychologen en psychiaters? Ademhalings- of ontspanningsoefeningen, afleiding, medicijnen (antidepressiva of benzodiazepinen), meditatie, EMDR, EFT, hypnose of meer. Het hielp je niet of weinig, want anders was je niet hier. Weleens gedacht dat er dan iets heel erg mis moet zijn met jou? Dat denkt bijna iedereen die hier komt.

Ik ken het verhaal. Ik ben er vroeger zelf doorheen gegaan. Het doet me ontzettend verdriet en zeer dat zoveel mensen hier mee worstelen, terwijl de antwoorden er al lang zijn.

Ik ben Mike Hoffmeister

Oprichter van paniekaanvalvrij, gecertificeerd coach, trainer en ervaringsdeskundige. Ik help gevoelige en intelligente mensen met grote angst en paniekaanvallen om echt te begrijpen waar angst over gaat, zodat het verholpen kan worden met praktische oefeningen en betere grenzen en behoeften, om je rust en vrijheid terug te krijgen.

Ben je gemotiveerd en sta je achter je keuze om met mij aan de slag te gaan, dan is er vrijwel 100% succes in persoonlijke groei.

Van mijn 19e tot 23e, toen ik wiskunde studeerde, had ik last van paniekaanvallen. Ik was bang dat ik doodging, gek werd, mezelf of anderen iets aan zou doen, ik had last van hypochondrie, hartkloppingen, een licht gevoel in mijn hoofd, chronische hyperventilatie, sociale angst, derealisatie, depersonalisatie en meer. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden die beschrijven hoe ik me voelde. Ik voelde me verloren en alleen.

De persoon die ik was, was weg. Door schaamte had ik het aan niemand verteld. Overal droeg ik een masker en voelde ik me letterlijk waardeloos. Ik was bang dat ik gek was en durfde daarom lang niet naar een psycholoog. Op een zeker moment besloot ik toch naar een studentenpsycholoog te gaan en een klein beetje te vertellen. De therapeute zei vrij snel dat ik paniekaanvallen had.

Dat was een hele opluchting, want ik was dus niet gek. Maar toen ik ging Googlen naar oplossingen, vertelden bijna alle websites dat mijn brein kapot was, dat ik er nooit meer vanaf zou komen en dat ik het alleen met lange therapie en medicijnen kon verminderen.

Ik geloofde er niets van dat ik niet te helpen was. Ik vertrouwde erop dat er alleen iets mis was met mijn denken. Maar door alle negatieve websites verloor ik het vertrouwen in psychologen.

Ik besloot dus om het zelf aan te pakken. Maar voor lange tijd wist ik niet hoe. Ik begon me wat te verdiepen in zelfontwikkeling, filosofie, wetenschap en spiritualiteit. Na een tijd had ik een doorbraak. Ik had een paniekaanval uitgedaagd in plaats van proberen te onderdrukken. Hierdoor voelde ik dat ik het allemaal gewoon aankon. Ik hoefde niet meer bang te zijn voor angst!

Het was een gigantische overwinning, hoewel ik nog steeds dagelijks bang was. Ik dook nog verder in zelfontwikkeling en kwam uit bij NLP (neuro-linguïstisch programmeren). Voor het eerst had ik iets gevonden waar ze zeiden dat je angst kon overwinnen en er ook concrete informatie bij gaven waar ik zelf van merkte dat het iets voor me deed. Dit was alles wat ik zocht en ik besloot naar een training te gaan in Londen, bij een van de originele ontwikkelaars.

Dit was een van de beste beslissingen van mijn leven. Ik leerde over de werking van ons brein, de connectie tussen gedachten, verbeelding en emoties. En er waren verschillende technieken om met moeilijke dingen te dealen, in het bijzonder ook voor het overwinnen van angst. Dit was de kickstarter van mijn persoonlijke ontwikkeling, ben ik NLP trainer en coach geworden en ik ben sindsdien niet meer gestopt met groeien.

Het was nog steeds geen makkelijke weg. Nergens werd specifiek uitgelegd hoe je van paniekaanvallen afkomt. Ik heb de puzzelstukjes bij elkaar gezocht en mijn eigen methode ontwikkelt. Inmiddels heb ik vele trainingen gedaan over coaching, training, meditatie, spiritualiteit, trauma verwerking en meer.

Toen ik duidelijk begon te begrijpen hoe paniekaanvallen werken, begon ik mensen te coachen. Ik wilde iets opzetten zodat mensen zoals ik meteen de antwoorden zouden vinden, in plaats van dat ze er jaren naar moesten zoeken.

Sinds 2016 doe ik dit fulltime. In die tijd heb ik mensen gecoacht zoals: studenten, rechters, ondernemers, psychologen, artsen, verkopers, kunstenaars, yoga docenten en meer. Mensen die er pas een paar maanden last van hebben, tot decennia.

Mijn kracht is dat ik complexe dingen helder kan uitleggen. Ik zie snel waar de blokkade zit en ben goed in mensen helpen daar voorbij te komen. Ik denk dat een goede visie van het leven belangrijk is en dat ons lichaam het aangeeft als het niet lekker gaat. Angst is daar een middel voor. Ik help je graag inzicht te krijgen in hoe jij kan groeien als mens.

Mijn cliënten krijgen duidelijkheid over wat er bij ze speelt. Ze leren hoe daarmee om te gaan en het op te lossen. Ze kunnen weer aan het werk. Ze zijn er weer voor familie en vrienden. Ze zijn er weer voor zichzelf. Ze krijgen hun leven weer terug.

Waarom vrijwel iedereen groeit bij mij

  • Ik heb het zelf overwonnen en heb sinds 2009 geen paniekaanval meer gehad, ik weet hoe het werkt.
  • Ik heb bijna alle ‘symptomen’ gehad en kan me daarom enorm goed inleven in anderen.
  • Angst is een teken dat er iets niet goed gaat, wanneer je ontdekt wat dat is, ben je al een stap verder.
  • Bijna niemand in onze maatschappij gaat goed met angst om, inclusief psychologen, wanneer je dit gaat begrijpen, kun jij er wel goed mee omgaan.
  • Ik heb de wereldexperts bestudeerd en doe wat zij doen, op mijn manier.
  • Ik ben geen afstandelijke expert, maar een toegankelijk mens. Ik vertel gerust over mijn ervaringen, overwinningen en zeker ook tekortkomingen. Deze echtheid, heb ik gemerkt, schept een band, en geeft je het gevoel dat je een normaal mens bent. Zo kun jij mij beter begrijpen en ik jou.

Waarom werkt deze methode zo goed?

Wat mij het meest opvalt is dat als ik met mensen in gesprek ga, ze bijna nooit weten wat er moet gebeuren om dit probleem op te lossen. Vraag ik bijvoorbeeld naar de drie meest wijze lessen die ze geleerd hebben bij hun psycholoog of iets dergelijks, dan vallen ze meestal stil of kunnen ze maar een paar woorden vertellen.

Ik wil dat je gaat begrijpen wat er bij jou aan de hand is. Waar jouw angst mee te maken heeft. Angst komt namelijk nooit zomaar op. Zo is het vaak dat mensen al jaren – decennia meestal – hun grenzen overgaan en niet voor hun behoeften zorgen. Daar ga je last van krijgen. Dus angst overwinnen heeft te maken met goed voor je grenzen en behoeften zorgen.

Daarnaast zitten mensen vaak vast in een bepaald patroon van denken. Hoe kom je daar uit? Er zijn verschillende oefeningen en technieken die hierbij helpen. Alleen is er geen techniek die altijd werkt. Dus is het ook belangrijk om flexibel te kunnen zijn en te leren hoe je een oefening kan aanpassen, of hoe je ermee dealt als het gewoon een keer niet lukt.

Maar het allergrootst is dat ik met mensen werken aan goed werkende mindsets. Als je de verkeerde mindset hebt, dan ga je dit probleem niet overwinnen. Je probleem is niet je probleem, hoe je tegen het probleem aankijkt, dat is het probleem.

Wanneer je al deze dingen op orde hebt is je leven getransformeerd: je begrijpt hoe angst en paniek bij jou werkten wat de standaard manier is om het te overwinnen, je zorgt goed voor je grenzen en behoeften en je mindsets werken voor je ipv tegen je.

Ga ook aan de slag

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.

Ook je paniek overwinnen?

Neem je lot in eigen handen en begin vandaag nog.

Zelf aan de slag

Begin direct met je eerste les

Gratis mini-cursus
Leer de ‘basics’ in 4 video’s

Complete video-cursus
Volg zelf de hele methode

Live met Mike

Kom naar een online class of training op locatie

Online class: Angst voorkomen
Self-care is het antwoord

Intensieve en diepgaande groepscoaching: Paniekaanvallen overwinnen
Vind vrijheid, rust en kracht.

Liever 1-op-1 met Mike?
Boek dan je coachsessie.