ONLINE WORKSHOP

Heel je kindertijd en overwin je angst

10 MEI – 7 JUNI

Boek nu!

 

“Er is wat mis met mij.”

Herken je deze gedachte? Angst en paniek hebben vaak hun oorsprong in de opvoeding, ook al hebben we zelf dit niet door. Veel mensen met paniekaanvallen vinden juist dat ze een hele fijne jeugd hebben gehad. In plaats daarvan denken ze dat het aan hen ligt. Dat ze een bepaald stofje missen, of dat ze gewoon iets mis met hen is. Pas als we dieper kijken, zien we dat de problemen in de jeugd begonnen.
 

”Ik ben opgegroeid in een warm gezin. Maar soms raakte mijn moeder zo overstuur in de auto dat ze op de snelweg heen en weer ging slingeren. Ik was dan doodsbang.” – Mireille
 

Was je vroeger weleens bang voor je ouders? Kon je thuis alles vertellen, of moest je sommige dingen voor je houden zodat dat niemand overstuur zou raken? Kon je thuis boos of verdrietig te zijn, of werden je gevoelens belachelijk gemaakt? Als je jezelf hierin herkent en kampt met gevoelens van eenzaamheid en schaamte, dan is de kans groot dat er een link is tussen je angst en je opvoeding.
 

Angst is een teken van een onveilige jeugd – Mike Hoffmeister


Mijn naam is Mike Hoffmeister, en ik ben ervaringsexpert wanneer het aankomt op paniekaanvallen. Ik heb er namelijk jaren zelf mee gekampt. En niet alleen heb ik een methode ontwikkeld waarmee je voorgoed van je paniek en angsten afkomt, in de 15+ jaar dat ik onderzoek heb gedaan naar het onderwerp, heb ik geleerd hoe je opvoeding een belangrijke sleutel vormt. In deze workshop geef ik je de tools om je kindertijd te helen en in je kracht te gaan staan.

We voelen angst maar al te goed, maar hebben vaak geen idee waar hij vandaan komt. Daarom is angst lastig om in je eentje op te lossen. Mensen met paniekaanvallen hebben vaak een onveilige jeugd meegemaakt, maar herkennen deze niet als de oorzaak van hun angst, onzekerheid en paniek. “Het viel allemaal wel mee, hoor!” zeggen we al snel.

Als kind heb je je ouders nodig om te overleven. Wanneer je niet op je ouders kan vertrouwen, bijvoorbeeld omdat je moeder zomaar hysterisch kon worden of je vader onredelijk streng kon zijn, dan voelt dat voor een kind levensbedreigend aan.

In de hoop papa of mama niet overstuur te maken, paste je je daarom aan, bijvoorbeeld door jezelf onzichtbaar te maken, niet te huilen, te pleasen, niks te zeggen wanneer iets je dwars zat en altijd eerst aan de ander te denken. Het is een overlevingsstrategie: als papa en mama blij zijn, dan ben ik veilig. Maar voor deze veiligheid zet je je eigen behoeften en grenzen aan de kant.

Steeds weer je grenzen over

Ongemerkt nemen we deze strategie mee in ons volwassen leven. Als je nooit geleerd hebt dat je grenzen mag hebben, dan weet je ook niet hoe je deze moet aangeven. En dan gaan anderen er al snel overheen. Dit kan ervoor zorgen dat...

 • Je niet voor jezelf opkomt
 • Je slecht voor jezelf zorgt
 • Langer doorgaat met werken dan eigenlijk goed voor je
 • Je nooit je mening durft uit te spreken
 • Geen nee durft te zeggen wanneer iemand je ongewenst aangeraakt
 • Je doet wat een ander wil, in plaats van voor jezelf te kiezen

Misschien denk je dat deze dingen er niet zo toe te doen – iedereen doet toch wel eens iets wat hij of zij niet leuk vindt? Maar wanneer je jaren (of zelfs decennia) lang je grenzen laat overschrijden, dan kan dit leiden tot burn-out, depressie en paniekaanvallen.


Ik heb het idee dat ik er altijd alleen voor sta. Dat er niemand is die voor me zorgt. Ik kan niemand vertrouwen, en moet zo hard mijn best doen om andere mensen tevreden te houden. Maar wie zorgt er eigenlijk voor mij?” – Anoniem

 

Dit kan ook invloed hebben op je relaties. Sommige mensen zijn zó bang dat anderen niet naar hun grenzen luisteren, dat ze enorm aanhankelijk worden. Ze zijn altijd op zoek naar bevestiging of proberen de ander voortdurend te pleasen, zodat die maar niet weggaat. Of misschien heb je intiem contact juist helemaal opgegeven, en voelt het gevaarlijk wanneer iemand te dichtbij komt.
 

Dit overlevingsmechanisme heet codependency.


Het helen van codependency begint bij inzien dat jij het recht hebt om je grenzen te bewaken en voor je behoeften op te komen. Wanneer je dit patroon probeert te doorbreken, kan het voorkomen dat je daar angst of schaamte bij voelt. Je systeem probeert je te beschermen tegen het gevaar dat je als kind hebt ervaren. Als volwassene kun je deze angst overwinnen door eigenaarschap over jouw leven te nemen. Het is tijd om voor jezelf te kiezen.

Het kan ook anders.

Hoe zou het zijn als je je helemaal kon ontspannen bij andere mensen? Als je niet de hele tijd zo hard je best hoefde te doen, maar gewoon jezelf kon zijn? In deze workshop kom je erachter hoe codependency werkt, hoe je kan leren omgaan met je angsten en dat niks mis met je is. Daarnaast krijg je de tools die je nodig hebt om dit patroon te doorbreken.

Kennis. Je leert de verschillende patronen van codependency te herkennen, hoe deze het resultaat van je opvoeding zijn en hoe je daar nu nog last van hebt. Door uit deze oude gevangenis van schaamte te stappen, kan je vrijer in je leven gaan staan.

Actie. Je leert je grenzen aan te geven en te stoppen met pleasen. We gaan oefenen met meer ruimte innemen in je leven. Je leert voor jezelf op te komen en zelf verantwoordelijkheid te dragen voor je behoeften. Zo keer je terug naar wie je altijd al was.

Na deze workshop...

 • Begrijp je waar je angsten vandaan komen en hoe je ermee om moet gaan
 • Durf je grenzen te stellen
 • Durf je jouw mening uit te spreken in plaats van anderen te pleasen
 • Kan je diepere relaties aangaan
 • Durf je keuzes te maken die jou gelukkig maken

Waar wacht je nog op? You've got this.

Details Workshop

Voor wie?

Dit is een workshop voor mensen die écht met zichzelf aan de slag willen. Je moet in staat zijn tot zelfreflectie en bereid zijn naar je eigen emoties, gedachten en herinneringen te kijken. Je gaat je in je gezonde, volwassen zelf stappen en zelf verantwoordelijkheid nemen voor het redden en beschermen van je innerlijke kind. En je gaat ontdekken dat je krachtiger was dan je al die tijd dacht.

Waar?

Je volgt deze workshop online via Zoom in het gemak van je eigen huis, via laptop, tablet of smartphone. Na je aanmelding ontvang je een email met de instructies hoe dit werkt.

Wanneer?

10, 17, 24, 31 mei & 7 juni 2021 van 19:00 - 21:30.

Kan je er een keer niet bij zijn? Je kunt de opnames binnen 48 uur op een beveiligd platform terugkijken, ook als je er op de dag zelf niet bij bent.

Prijs

€ 247

Privacy

Aangezien deze sessies behoorlijk kwetsbaar kunnen zijn, vraag ik iedereen de webcam aan te zetten. Dat schept verbondenheid en een veilige ruimte. De microfoons staan uit, behalve tijdens praatmomenten zoals vragen of een demonstratie. Via de chat is er ruimte voor vragen en interactie.

De opnames van de sessies zijn privé en worden niet met andere studenten of derden gedeeld.

Bonusmateriaal

Wanneer je meedoet aan deze workshop, ontvang je ook gratis de volgende extra’s:

 • Werkbladen met oefeningen voor verdieping van de sessies
 • Opnamen van de theorie om op je gemak terug te kijken
 • Twee modules uit mijn Krachtig door Paniek videotraining: Wat Wil Je? (over je behoeften) & Jouw Belangrijkste Waarden (om echt te gaan staan voor wat je wil).
 • 25% korting op mijn volledige Krachtig door Paniek videotraining
 • Toegang tot de (tijdelijke) Facbook-groep voor ondersteuning en kameraadschap

Ben je klaar voor verandering?

Meld je dan meteen aan via de onderstaande knop. Je wordt direct doorgestuurd naar het inschrijfformulier en de online betaalpagina. Het hele proces kost max. 5 minuten.
 

Ik ga mijn angsten aan