Online workshop Paniekaanvallen Overwinnen
Inschrijven kan nog tot en met 18 juni! 

Start 20 juni 2021 | Direct aanmelden

Je hebt last van paniek...

Herken je dit? Je hebt last van angst in situaties waar het in principe niet hoeft. Het loopt soms zó hoog op dat het voelt alsof je jezelf niet meer in de hand hebt. Je probeert het tegen te houden, maar wat je ook doet, het lukt niet. Het blijft maar terugkomen. Misschien lijkt het soms wel erger te worden. Je bent bij de huisarts geweest en wellicht heb je al een of meerdere psychologen gesproken, maar ze kunnen je niet helpen. Is het dan echt zo erg bij jou? Of is er iets anders aan de hand? Ik help mensen die hier vastlopen. 

Paniekaanvallen overwinnen is opgelost

Ik heb veel gedaan om van mijn paniekaanvallen af te komen. De laatste paniekaanval was meer dan tien jaar geleden. Er stond destijds maar weinig bruikbare informatie online en ik vertrouwde de standaard hulpverlening niet. De meeste “hulpverleners” zeiden dat mijn brein kapot was en dat medicatie de enige echte oplossing was. Ik vond het altijd heel knap hoe een psycholoog dit bij mij kon diagnosticeren via een website. Ik geloofde er niks van en daarom heb ik een ander pad gevolgd.

Ik heb het zelf uitgevonden met zelfontwikkeling: video's, boeken, workshops, trainingen en coaches. Ik begon met NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren), waar ik voor het eerst leerde hoe je angsten overwint. Dat was een ongelooflijke bevrijding. Ik begon mijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen.

Sindsdien ben ik altijd doorgegaan met persoonlijke ontwikkeling. Na een paar jaar besloot ik dat ik mijn kennis wilde delen. Ik werd coach om anderen te helpen waar de ggz faalt.

Ik voelde me een tovenaar, bij mij overwonnen mensen hun angsten wel, zelfs als het bij een psycholoog niet gelukt was.

Hoe komt het dat wij bij de huisarts of psycholoog niet te helpen waren? Het vreemde is dat de wetenschap al decennia weet hoe je paniekaanvallen moet oplossen. In de jaren zeventig is de fundering hiervoor gelegd. Ik heb boeken in de kast staan waar stapje voor stapje staat hoe je dit doet. De ervaring leert echter dat de meeste hulpverleners simpelweg niet doen wat de top wetenschappers aanraden. 

Als het dan niet werkt, dan lijkt het alsof jij niet te helpen bent. Maar eigenlijk… Als ik je nou een hele domme vraag stel: hoe overwin je paniekaanvallen? Mag ik je uitnodigen om in een uurtje uit te leggen wat je allemaal weet?

Ik heb dit vaak genoeg gevraagd om te weten dat de meeste mensen geen antwoord klaar hebben. Je zou waarschijnlijk niet eens vijf minuten vol kunnen praten over hoe je paniekaanvallen overwint. Dat is niet erg, alleen geeft het heel duidelijk aan wat het probleem is. Je hebt geen idee wat je moet doen!

Het grootste obstakel voor paniekaanvallen overwinnen is simpelweg niet weten wat je moet doen. Gelukkig zijn er mensen zoals ik die hun leven eraan gewijd hebben om je te leren hoe het zit.

Wanneer mensen mijn trainingen gevolgd hebben zeggen ze dat ze eindelijk snappen waarom ze paniekaanvallen hadden en dat ze nu de middelen hebben om er wat aan te doen. Hoe zou dat voor jou zijn denk je?

Paniekaanvallen zijn echt te overwinnen. De vraag is of jij ervoor gaat doen wat nodig is. Hier kun je het leren.

Wat we gaan doen met de workshop

De workshop paniekaanvallen overwinnen is een live online workshop via Zoom. Ik doe dit al jaren en nu in de tijd van corona, komt dat alleen maar goed uit. Het werkt super simpel via laptop, tablet of smartphone. Wil je instructies? Meld je aan en je krijgt deze per email opgestuurd. Iedereen kan dit.

De workshop bestaat uit vier ochtenden van 10:00 - 12:00. 

Tijdens de workshop ben ik live te zien en te horen. Deelnemers zijn vrij om hun webcam aan te zetten, de microfoons staan uit.

Je gaat leren hoe je paniekaanvallen overwint. Je kan vragen stellen via de chat en zijn er momenten dat ik deelnemers spreek via microfoon. Wil je niet praten, dan hoeft dat niet. 

Sessie 1. Deze sessie leer je de basics van hoe paniekaanvallen werken en wat er moet gebeuren om er vanaf te komen.

Voor de aanvang van de eerste sessie kijk je in je eigen tijd een aantal video's waarin je leert hoe paniekaanvallen werken. Deze informatie is essentieel om paniekaanvallen te overwinnen. Tijdens de sessie herhaal ik een aantal van de belangrijkste punten, de rest van de tijd is voor vragen. Hiermee krijg je diepere inzichten en zorgen we dat alle onduidelijkheid helder wordt.

In deze tijd gaan we uitgebreid in op deze onderwerpen:

 • De werking van een paniekaanval
 • Hoe je angst zelf opwekt
 • Welke rol angst voor de angst speelt
 • Wat je vooral NIET moet doen
 • Wat er nodig is om paniek te overwinnen

Sessie 2. Deze sessie leer je de 5 stappen om paniekaanvallen te overwinnen. Deze stappen leer ik ook aan al mijn cliënten en deze pas ik zelf toe om allerlei 'moeilijke' situaties in het leven met vertrouwen te handelen.

Ook hier kijk je eerst een aantal video's, zodat we in de sessie alle tijd hebben om de oefeningen en technieken te oefenen. Wat je onder andere leert:

 • Hoe stop je piekeren en 'wat als?' gedachten
 • Wat te doen als je een paniekaanval voelt opkomen
 • Waarom de 5 stappen nodig zijn om paniekaanvallen te overwinnen

Sessie 3. In deze sessie leer je een krachtige techniek om angst te voorkomen. We integreren hiermee alles wat je hiervoor geleerd hebt. Met behulp van deze vaardigheid krijg je:

 • Vertrouwen dat je elke situatie aankan
 • Oplossingen voor nare gedachten die in het moment opkomen
 • Instructies voor je onbewustzijn om nieuw gedrag uit te voeren

Sessie 4. In deze sessie kun je vragen stellen over situaties waar jij angst of paniek ervaart. Ik geef je tips op basis van mijn jarenlange ervaring. Daarnaast leg ik uit hoe je die specifieke angst oplost met behulp wat je tot nu toe geleerd hebt. Angsten die we meestel bepreken:

 • Hoe los je angst op voor niet weg kunnen of de controle verliezen?
 • Hoe los je angst in de auto/ov/vliegtuig op?
 • Hoe los je angst op voor lichamelijke sensaties zoals hartkloppingen, een licht gevoel in het hoofd, trillen en anderen?
 • Hoe los je enge en vreemde gedachten op, eventueel in combinatie met derealisatie of depersonalisatie?
 • En anderen: sociale situaties, flauwvallen, overgeven, gek gaan doen, gek worden, doodgaan, ziek zijn, etc.

 

Je zal er in de loop van tijd achter komen dat iedereen in vrijwel hetzelfde schuitje zit. Er zijn echter tips, inzichten en oefeningen die voor sommige situaties beter werken dan voor anderen. Hier kun je al je vragen stellen en krijg je mijn advies.

Wat zo geweldig is aan deze workshop

Het allergrootste probleem bij paniekaanvallen is dat mensen gewoonweg niet weten wat ze moeten doen.

In deze workshop leer je het. We gaan alleen verder dan de standaard trucjes die je op andere plekken tegenkomt. Laten we eerlijk zijn, last hebben van paniekaanvallen is één van de heftigste dingen om mee te maken. Dan is een trucje of een tip niet genoeg meer. Het is tijd voor diepgaande verandering en deze workshop is daar het begin van (en mogelijk ook het eind).

Is deze workshop de heilige graal en ben je hierna voorgoed verlost van angst? Zoiets bestaat niet. Het enige wat er toe doet, is of jij gaat leren wat je nodig hebt om paniekaanvallen te overwinnen. Of blijf je - zoals de meesten - aan wal staan en heb je er straks 10, 20 of 30 jaar last van?

Dit is een workshop die mogelijkheden biedt. Bovendien is het leuk! Ik doe dit al jaren en ik gebruik veel humor. Zoals mijn mentor altijd zegt, als het niet leuk is, dan werkt het niet. Met dank aan al mijn training in zelfontwikkeling, master of science in logica en jarenlange ervaring met theater, kan ik het duidelijk, praktisch en leuk brengen.

De combinatie van humor, inzicht en diepgang maakt dit een workshop compleet anders dan wat je gewend bent. Mensen hebben wel gezegd dat het de beste workshop is die ze ooit gedaan hebben.

Je bent niet gek of zwak. Ik vind juist dat je heel sterk bent. Je maakt tenslotte hele heftige angst mee en toch heb je nu alles gelezen om je angst weer in de ogen te kijken. Dat is een teken van kracht.

Dus, ga ervoor. Dit is jouw moment om je leven terug te nemen.

Extra's

Meld je aan voor de workshop en krijg ook deze extra's om je nog meer te helpen:

 • Levenslang toegang tot opnamen van de sessies.
 • Levenslang toegang tot twee modulen van mijn online videotraining Krachtig door Paniek (twv €100). Je krijgt hiermee diepgaande uitleg over paniekaanvallen overwinnen en de technieken die je tijdens de training leert (meer dan 6 uur aan video's).

Prijs

€147

Data

20, 27 juni & 4, 11 juli 10:00-12:00

Locatie

Online! Thuis achter de computer, laptop of smartphone via Zoom

Aanmelding

Dit is een workshop die je leven kan veranderen. Menigeen is je voorgeweest. Ga je er ook voor? Klik op de knop hieronder en meld je aan.
 

Meld me aan

 

Hoi Mike,

Door je mailtje kwamen de eerste online workshops die ik van je gevolgd heb weer naar boven. Ik wilde toch even mededelen dat ik er ontzettend veel aan gehad heb, en volgens mij heb ik niet eens alle video's bekeken... Elke keer als ik het begin van een mogelijk paniekaanval herken, daag ik 'het' uit om daadwerkelijk een aanval te worden.

Sinds ik je video's bekeken heb, heb ik niet 1 volledige paniekaanval meer gehad!

Heel erg bedankt, het inzicht en de kracht om door te pakken heeft mij al enorm geholpen.

- Celia

Vorige week maakte ik voor het eerst sinds jaren alleen een lange autorit. Halverwege de rit liet de navigatie mij in de steek. Ik raakte steeds verder achterop en ging me behoorlijk angstig voelen. Na uiteindelijk weer op de rijksweg te zijn gekomen zag ik de afslag richting mijn woonplaats. De verleiding was groot om af te slaan totdat ik dacht: ‘Verdorie, ik heb technieken geleerd om hiermee om te gaan en nu ga ik ze toepassen ook.’ En ik ben er gekomen!

Dit had ik voor de coaching niet voor mogelijk gehouden. Deze ervaring geeft me vertrouwen en is een stimulans om ook mijn andere doelen te bereiken.

Dankjewel Mike! Dankjewel voor je coaching, de hoop en de tools die je mij gegeven hebt om het leven (weer) te krijgen wat ik wil! Ik ga ervoor!

- Antoinette

Elke ochtend als ik wakker werd was er een verschrikkelijke paniek. Ik had er geen controle over. Ik kwam in contact met Mike Hoffmeister.

Ik heb via Skype een aantal sessies bij hem gedaan. De oefeningen die hij me opgaf vond ik best wel moeilijk, maar ik heb doorgezet om ze te leren. En het had resultaat. De angst om alleen te zijn verdween en ik zag weer lichtpuntjes in mijn leven. De paniekaanvallen verdwenen.

Ik begin de dag nu weer met plezier. Ik geniet van mijn vrijheid. Ik ben Mike heel dankbaar voor zijn hulp. Ik gun mensen met paniekaanvallen dat ze ook doormidden van sessies bij Mike van hun paniekaanvallen af komen.

- Roelie

Meteen na de 1e sessie merkte ik al verschil en ik kon ik weer naar buiten gaan, in de rij van een supermarkt staan en genieten van een wandeling. Naast het oplossen van de paniekaanvallen heb ik ook oefeningen gehad om naar mezelf, mijn omgeving en mijn toekomst te kijken in een positieve en realistische sfeer.

Ik ben nu na de sessies nog steeds bezig met de oefeningen. Ik ben bezig om alles weer te kunnen doen, die ik voor de afgelopen 3 jaar, deed. Ik kan nu accepteren zoals ik ben, ik kan met mensen over mijn paniekaanvallen praten en ik kan mezelf de tijd geven om mijn doelen te halen.

- Nikki