Skip to main content

Online training Level 2: Omgaan met Angst

Onbeperkt jezelf

8-weekse training

Start: 13 oktober 2024

Ik meld me aan

Omgaan met angst. Hoe?

Mensen die naar mij toekomen worstelen meestal al jaren met angst en/of paniekaanvallen. De paniekaanvallen gaan weg als je de angst voor angst overwint. Dat doe je door angst toe te laten.

Het is heel fijn dat je dan geen paniekaanvallen meer hebt, maar angst zelf blijft dan vaak nog aanwezig. Hoe ga je daarmee om, zodat je vrijheid hebt en kan zijn wie je bent?

Verschillende soorten angst

Angst komt in vele vormen. Hier zijn een aantal veel voorkomende voorbeelden:

 • Angst voor kleine ruimtes, of waar je niet makkelijk weg kan
 • Angst in sociale situaties, bang om te falen of anders te zijn
 • Angst bij bepaalde afstanden van huis en vakanties
 • Angst om alleen te zijn, of dat niemand je kan helpen
 • Angst om dood te gaan of gek te worden
 • Angst om de controle te verliezen, raar te gaan doen, of iemand iets aan te doen
 • Angst om over te geven of de wc niet te halen
 • Angst voor vreemde ervaringen, zoals derealisatie/depersonalisatie
 • Angst in het verkeer
 • Onbestemde angst, ofwel angst zonder duidelijk aanwijsbare reden, waaronder ook continu aanwezige angst
 • Angst vanuit oververmoeidheid, overprikkeling en burn-out

Al deze angsten zijn te overwinnen.

Ik heb deze angsten overwonnen

Nadat ik mijn paniekaanvallen overwonnen had, bleven er nog veel angsten over. Ik had bijna alle die hierboven genoemd staan. Hierdoor was ik nog steeds erg beperkt en niet echt mezelf.

Ik besloot mezelf er volledig aan te wijden om dit probleem op te lossen. Ik wilde mijn kracht en vrijheid ontdekken en leven zonder beperkingen. Ik kwam erachter dat ik altijd een stap vooruit kon zetten. Altijd was er iemand die me kon helpen, zodat ik meer mezelf werd en meer kon genieten. Voor mij is dit waar het leven over gaat.

Door de jaren heen heb ik vele trainingen gevolgd, boeken gelezen, coaches gehad, retraites bezocht en ben ik veel gaan doen op het spirituele pad, om het mens zijn te doorgronden.

Op dit pad ben ik al mijn angsten aangegaan. Ook veel verdriet, pijn, wanhoop, onzekerheid, eenzaamheid, woede en meer. Allemaal om én mijn vrijheid te vinden om te zijn wie ik ben én om ook een ongelooflijk goede coach te zijn.

Ik heb geen last meer van deze angsten. Ik kan gaan en staan waar ik wil. Ik doe wat ik wil. Ik zeg wat ik wil. Ik ben niet meer bang voor sensaties, gedachten of gevoelens. Het mag er allemaal zijn. (Wat niet betekent dat ik nooit angst voel. Angst is een normale emotie)

Anderen helpen om te gaan met angst

Door te leren hoe ik anderen kon helpen, leerde ik ook mezelf te helpen. Als ik iets tegenkwam waar ik een cliënt niet mee kon helpen, dan was ik dagen, weken, maanden of zelfs jaren bezig om te ontdekken hoe dat zit.

Dit noemen ze ook wel een obsessie 😂

Ik heb hier echter buitengewoon veel van geleerd, waardoor ik voor vrijwel iedereen en elke situatie een effectieve strategie kan vinden die werkt.

Antwoorden op al je vragen?

Tegenwoordig zit bij al mijn trainingen een besloten WhatsApp groep voor vragen en coaching. Er viel me op een gegeven moment iets op. Ik kan iedereen antwoord geven. Maakt niet uit wat voor vragen mensen stellen. En mensen zijn onder de indruk!

De online training Omgaan met Angst

Dit is een 8-weekse training met 5 online meetings via Zoom van twee uur. Tijdens het gehele traject kun je vragen stellen en coaching krijgen in de WhatsApp groep die hoort bij deze training.

Je krijgt diepgaande theorie over angst, mindsets, de werking van het brein en over verkeerde opvattingen in onze cultuur die ervoor zorgen dat angst niet weggaat.

Je leert verschillende oefeningen en technieken voor het overwinnen van angsten, negatieve gedachten, onzekerheid, verdriet, een laag zelfbeeld en nog veel meer.

Tijdens de meetings en in de WhatsApp groep zal ik aan de hand van vragen en echte situaties van deelnemers hands-on tips geven en laten zien hoe je met deze problemen dealt.

Je krijgt antwoord op alle vragen.

Wat je van de training meeneemt

 • Een uitgebreid begrip van angst en hoe je ermee omgaat
 • Hoe angst je helpt om juist kracht en vrijheid te krijgen
 • Een groep mensen die ook weten hoe angst werkt waar je hulp en steun aan kan vragen
 • Ervaring met verschillende methodes om met angst om te gaan
 • Een stuk meer zelfvertrouwen
 • Waarom jouw angst er is en wat het je probeert te vertellen
 • En meer dan wat je nu voor kan stellen…

Voor wie is deze training?

Dit is voor jou als je:

 • Level 1: Paniekaanvallen Overwinnen, de volledige videocursus of coaching gevolgd hebt (of een vergelijkbaar traject elders)
 • Je bereid bent om angst aan te kijken
 • Je goed bent in zelfreflectie en zelfstandig kan werken
 • Je bereid bent om te delen met anderen in de groep
 • Hoogopgeleid denkniveau voor jou goed te volgen is (hbo+)

Dit is niet voor jou als:

 • Je wil dat iemand je angst wegneemt
 • Je 1-op-1 begeleiding wil
 • Je wilt dat iemand alles voor je uitlegt
 • Je niet mee durft te doen in een groep
 • Je meer dan één soort medicatie gebruikt tegen angst

Inhoud van de sessies

Sessie 1. Ontdek wat de positieve functie van angst voor jou is en waarom het er is

Je gaat leren om met angst samen te werken in plaats van ermee te vechten. Angst probeert je te helpen en wanneer je leert hoe dat werkt, zal angst weggaan en weg blijven. Je krijgt dan kracht van angst en je wordt meer jezelf.

Sessie 2. Dealen met weerstand om naar angst te luisteren en voor jezelf te zorgen

Angst toelaten en voor jezelf zorgen triggert vaak herinneringen en gedachten die gevoelens oproepen zoals schaamte, schuld, verdriet, falen en woede. Dit creëert op zijn beurt weerstand, waardoor we niet goed met angst om kunnen gaan. We dienen ook met deze emoties te dealen.

Sessie 3. Wat is de rol van je grenzen, behoeften, “sociale regels” en angst bij jou?

Hier ga je concreet leren over jouw grenzen en behoeften. Zeg jij ‘ja’ en ‘nee’ als je dat zo voelt? We zijn bang om onze grenzen aan te geven. Dit komt meestal door sociale onveiligheid en ‘erbij’ willen horen. We hebben het over sociale angst en hoe je daarmee omgaat. In de groep creëren we een nieuwe imprint: Alles wat je meemaakt is oké. Je bent veilig.

Sessie 4. Veiligheid creëren

Wat maakt dat jij je onveilig voelt? Wat ga je doen als jij je onveilig voelt? Angst komt je vertellen dat er iets niet klopt voor jou en de manier om te zorgen dat angst weggaat is dat je maakt dat je veilig bent. Vluchten, vermijden of pleasen werkt tegengesteld. Wat dan wel? Eerlijk zijn en accepteren dat jij nodig hebt wat je nodig hebt. Hier doorbreken we angsten en zorgen we dat je jezelf niet meer beperkt.

Sessie 5. Angst voor zijn

Je hebt inmiddels veel geleerd over angst. Het idee is dat je nu beter met angst omgaat, waardoor je angst nu voor kan zijn, zodat het niet op hoeft te komen. In deze sessie bespreken we vragen, gaan we dieper op bepaalde stof in, herhalen we dingen en kijken we veel naar de praktische toepassing. De WhatsApp groep blijft en ik blijf nog een maand actief om vragen te beantwoorden.

Structuur van de sessies

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we een stuk theorie, gaan we met elkaar in gesprek, doe je schrijfopdrachten en doe je oefeningen samen met anderen.

Het huiswerk is belangrijk om van alle waarde gebruik te maken. Van iedereen wordt verwacht om dit serieus te nemen.

Waarom deze training nodig is

Op één of andere manier zal je ooit moeten leren hoe met deze angst om te gaan. Dit kun je doen door jarenlang in therapie te gaan met een standaard therapeut, of met één van de beste coaches in Nederland.

Niemand anders met deze ervaring geeft een training als deze met zoveel persoonlijke aandacht. Wat je hier leert heeft mij meer dan tien jaar gekost. Het scheelt je tijd, energie en aandacht die je vervolgens kan steken in het leven van je leven.

Ik weet dat ik iedereen die toegewijd is kan helpen – verder dan je nu denkt. Dit is wat het leven bijzonder maakt, om later op terug te kijken als een moment dat veel veranderde.

Wat deze training anders maakt

Mensen zeggen vaak dat we in deze training anders tegen angst aankijken dan normaal. Waar ze naar verwijzen is dat in de meeste trainingen angst gezien wordt als iets dat weg moet en niet goed is. Hierdoor is de insteek dat je het gevecht met angst aan moet gaan en dat werkt niet, dat creëert vaak meer angst.

Als mensen er dan niet vanaf komen en vragen hebben, blijkt vaak dat de trainer/coach/therapeut in kwestie eigenlijk geen antwoord heeft. Ze weten het zelf niet. Hierdoor blijven mensen met een onvoldaan gevoel achter.

Deze training gaat diep, is soms confronterend, maar daar zijn mensen dankbaar voor. Je hebt er tenminste wat aan. Daarnaast gebruik ik veel humor, breng ik het erg luchtig, waardoor het in zijn geheel veel makkelijker wordt om mee te dealen.

Wat je krijgt bij deelname

 • Vijf live online meetings van 2 uur met theorie, oefeningen en ruimte voor vragen
 • Acht weken coaching via de WhatsApp groep van deze training. (De groep blijft bestaan na de training)
 • Opnamen van de sessies (een jaar lang beschikbaar)
 • Elke sessie uitgebreide schrijfopdrachten om zelf tot diepere inzichten te komen

Investering

Boek-vroeg-prijs t/m 29 september: €636

Vanaf 30 september: €735

Ook te betalen in 3 termijnen.

Beschikbaarheid

Er is plek voor 15 mensen.

Meld je hieronder aan!

Gaat deze training over jou? Zie jij het voor je dat je hiermee grote stappen kan maken en je leven kan veranderen? Meld je dan aan voor deze life changing training.

Zie hieronder het aanmeldingsformulier!

Aanmelden Online Training Omgaan met Angst

Data meetings: 13, 20, 27 okt & 10, 17 nov van 10:30-12:30 uur
Locatie: Online via Zoom
Max aantal deelnemers: 15
Prijs: €735
Boek-vroeg-prijs t/m 29 september: €636

Ik meld me aan

Dit is wat anderen zeggen

Lees de laatste reviews.

ManonAmbtenaar

Psychologen kijken in mijn optiek vaak naar het verleden, benoemen je paniek als angststoornis en kunnen je medicatie voorschrijven om de angst te onderdrukken. Mike wil het patroon van paniek juist doorbreken, angst toelaten en je laten denken in mogelijkheden en kansen. Zijn manier van coaching is voor mij de juiste weg geweest om een krachtiger en weerbaarder mens te worden.

AbdelKredietspecialist

Ik kwam met verschillende angsten naar Mike toe. Wist me geen raad meer en dacht werkelijk dat mijn leven over was. Mike heeft mij technieken geleerd om te dealen met de angst voor drukke ruimtes, angst om de winkel in te gaan, autorijden, derealisatie en depersonalisatie. Voor sommige zaken heb ik nog wel eens angst, maar ik kan er nu mee omgaan. Ik ga weer zonder angst de supermarkt in, rijd auto, kom op drukke plekken en kan omgaan met nare gedachten (die helemaal niet naar hoeven te zijn).

MadelonPsycholoog trainee

Ik had last van langdurige angstklachten, die constant aanwezig waren. Bij Mike kreeg ik het gevoel van volledige begrip door zijn eigen ervaringen. Hij gaf duidelijke uitleg hoe angst werkt en wat er nodig is. Het waren fijne gesprekken met herkenning en goede uitleg. Aanvullend op de persoonlijke sessies was er ook de mogelijkheid om in de groepssessies vragen te stellen.

AnnebelMaster-student

Bij een psycholoog werd ik vooral geholpen door middel van mindfulness en ademhalingsoefeningen. Waar angst echter vandaan kwam begreep ik nooit, waardoor het iets ergs bleef in mijn hoofd. Dankzij Mike heb ik inzicht gekregen in wat angst en paniek is. Ik leerde dat het oké is om angst en paniek te hebben, dat het niet gek of raar is, dat er niks mis met me is en dat het niet weg hoeft. De paradox is dat je dat rust ervaart. Als ik naar mijzelf kijk 2 jaar geleden en nu, heb ik enorme stappen gemaakt en doe ik dingen waarvan ik toen dacht dat ik het nooit meer zou durven of kunnen.

CharlieOndernemer

Mike heeft geprobeerd de formule van paniek en angst te kraken. Dat is hem gelukt ook. Ik had al meer dan 10 jaar last van paniekaanvallen, maar de uitleg die ik van Mike kreeg over angst, was 'mind-blowing' en gaf mij hoop. In de sessies bespraken we samen schaamteloos al mijn gedachtes, en leerde ik oké te worden met wat ik voelde en dacht. Kleine disclaimer: het is hard werken, het gaat niet vanzelf. Maar als je simpelweg volhoudt om Mike's technieken je eigen te maken, dan krijg je er een ongekende vrijheid voor terug.